RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stilling ledig: spion

Sist oppdatert:
Forsvarets etterretningstjeneste i Danmark går nye veier for å rekruttere spioner. «Ekstraordinære talenter søkes», heter det i stillingsannonsen.

Forsvarets Efterretningstjeneste søker rett og slett etter agenter eller spioner, såkalte innhentere, som skal samle inn informasjon om terrorister og masseødeleggelsesvåpen, skriver Berlingske Tidende. Helst skal agentene kunne snakke arabisk, farsi eller pushto og kunne operere selvstendig i felten i muslimske land i Midtøsten og Sentral-Asia.

- Kan ikke telle terrorister fra luften
Stillingsannonsene har vekket en smule oppsikt i Danmark, og det danske forsvaret går åpenbart nye veier ved å rekruttere spioner gjennom annonser i avisene.

- Man har innsett at teknologi og satelittovervåkning ikke er nok når man står overfor terrorister. De kan man ikke telle fra luften, sier lektor i statsvitenskap ved Københavns universitet, Mikkel Vedby Rasmussen, til Berlingske Tidende.

Må kunne tenke selv
Initiativet kommer etter at Forsvarets Efterretningstjeneste ble beskyldt for å bedrive skrivebordsarbeid uten evne til å tenke selv. Inntil nå har etterretningstjenesten hentet sin informasjon fra internett eller fra andre vestlige etterretningstjenester.

Danmarks forsvarsminister Søren Gade (V) forsvarer forsvarets rekrutteringsoffensiv.

- Både for å beskytte danske soldater i utlandet og på grunn av terrortrusselen, er det et stort behov for etterretning, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere