RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 10.000 så matteprøven

Sist oppdatert:
«Elevaksjonistene» sier 10.000 forhåndskikket på dagens nasjonale matteprøve etter at den ble snik-offentliggjort mandag.

I dag gyver landets tiendeklassinger løs på nasjonale prøver i mattematikk. Mange av dem vet allerede hvordan oppgaven ser ut.

- Mer enn 10.000 elever har sett dagens nasjonale prøve, sier gruppen som kaller seg Elevaksjonistene i en e-post tirsdag morgen.

Spres på nettet
I tillegg til å være lagt ut på nettsidene til «Elevaksjonistene» og andre nettsteder, spres prøven på MSN-nettverket og diskuteres på nettbaserte diskusjonsforum som Freakforum.

Rundt 60.000 tiendeklassinger skal i dag ha den nasjonale prøven i matte.

I begynnelsen av februar offentliggjorde gruppen også nasjonale prøver, noe som skapte rabalder.

Mandag kveld opplyste Elevaksjonistene at 3.300 maskiner hadde logget seg på siden prøvene var lagt ut. Alt i alt regnet aksjonistene med at over 5.000 elever hadde sett prøvene.

Truer med flere aksjoner
Elevaksjonistene krever blant annet at årets nasjonale prøver utsettes til neste år og at lærere får kompensasjon for å rette prøvene. Blir ikke disse tatt til følge truer aksjonistene med å offentliggjøre de nasjonale prøvene for videregående i april, sier gruppen i en e-post.

Gir statsråden stryk
Presset på utdanningsminister Kristin Clemet (H) øker etter at Utdanningsforbundet ber Stortinget stoppe de nasjonale prøvene. Ifølge Dagsavisen mener nestleder i Utdanningsforbundet, Per Aahlin, at disse prøvene er i ferd med å miste all legitimitet ute i skolen.

Han sier ikke har skjønt alvoret i bråket rundt nasjonale prøver og ber derfor Stortinget gripe inn for å stanse dem.

Mener Clemet må ha hjelp
Arbeiderpartiets skolepolitiske talsmann, Vidar Bjørnstad, støtter Utdanningsforbundets oppfatning om at Clemet ikke greier å dra de nasjonale prøver opp av hengemyra på egen hånd.

Han mener Clemet må ha hjelp til å gjenreise legitimiteten til disse prøvene, men sier Arbeiderpartiet ikke har tatt stilling til hvorvidt de bør stoppes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere