RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En ekte Spellemann

Sist oppdatert:
Etter å ha reist landet rundt med musikken sin, sier Odd Nordstoga det best selv. – Jeg er en ekte Spellemann. Se bildene her.

(SIDE2): - Jeg fyller spellemannsbegrepet gangske godt. Jeg er en som spiller for folk, sier luringen etter at han har tatt med seg dobbel heder under Spellemannsprisen 2004 i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Guttedrømmen

Beviset kunne han heve høyt over hodet etter at han fikk tittelen årets mannlige artist og årets spellemann. Med sine 14 uker på topp av Norges offisielle hitliste var Odd Nordstoga med på å gi det norske platemarkedet en liten vekstkurve på tre prosent.

I takketalen la den glade musikeren vekt på hvor heldig han har vært som har fått spille for over 60.000 nordmenn. I fjor var det også veldig mange som kjøpte plata hans «Luring».

- En guttedrøm har gått i oppfyllelse, kunne Nordstoga fortelle.

To nye priser

«Grisen står og hyler, i den stille kveld», er en tekstlinje som vil minne folk på musikkåret 2004 i lang tid.

Dette er ikke første gang Nordstoga har fått Spellemannspris. Sammen med Øyonn Groven Myhren fikk han en spellemann fra 2002 i klassen årets folkemusikkplate for albumet «Nivelkinn». Nå har han to til på hylla.

- Det er helt utrolig, helt fantastisk, sa en lykkelig spellemann etter at showet var over.

Alle de nominerte og vinnerne hver klasse finner du her.

Tissetrengt

Beste kvinnelige artist skulle gjerne vært en annen plass når hun mottok pris fra radioyndlingene Are og Odin.

- Jeg holder på å tisse i buksa, kom det spontant fra Sissy Wish .

Nå hun senere møtte pressen var hun fortsatt ikke kommet helt til hektene.

- Jeg er helt satt ut. Fortsatt holder jeg bare noe tungt i hånden, sier hun. En pris hun ikke helt vet hvor hun skal plassere.

- En peishylle har jeg jo ikke.

Gir bort prisen

Rockerne i WE har ingen problem med å plassere den digre harpa.

- Dette blir et dørhåndtak på Last Train i Oslo, sier trommeslager Krisvaag.

Det ærverdige serveringsstedet følger dermed i fotsporene til Garage i Bergen. Rockeklubben har gode erfaringer med spellemannspriser som dørhåndtak. To munnharper er donert stedet av Barbie Bones og Pogo Pops.

WE dedikerte ellers prisen sin til alle «freaks» rundt om i landet. Alt er mulig, proklamerte vokalist Thomas Felberg fra scenen.

Liker å spille

Bandet var ellers mer interessert i å spille under Spellemannsshowet, enn å motta denne formen for heder og ære for albumet «Smugglers». De selverklærte kosmiske rockerne setter større pris på å spille for sitt hengivne publikum på små steder enn i Oslo Spektrum.

WE kommer rett fra en psykedelisk opplevelse i India til Spellemannsutdelingen. Sultefora indere har fått en heftig dose norsk rock og WE har fortsatt en solid dose curry i magen.

Alle vil ha Annie

- Jeg begynte nesten å grine, innrømmer årets nykommer.

Bare for noen uker siden hanket Annie inn to priser under årets Alarmutdeling i Stavanger. Nå sitter hun igjen med tre priser etter å ha debutert med albumet «Anniemal».

- Det var veldig kult å få Alarmprisene, men Spellemannsprisen er noe spesielt. Dette er en utdeling jeg selv har sett på siden jeg var liten, sier Anne Lilia Berge Strand, som hun egentlig heter.

Nå skal hun på turné og promotere platen sin i Storbritannia og USA. 2005 blir et travelt år for den nye norske popdronningen.

Flere vinnere

Andre populære vinnere inkluderer The National Bank i kategorien popguppe. Idolstjernen Kurt Nilsen stakk av med årets hit, på grunn av singelen «My Street». Og prisen for beste elektronikaplate gikk til albumet «Pooka» av Lars Horntveth.

Under årets spellemannshow var det mange ikke dukket opp for å motta prisene sine. Rapperne i Madcon, Enslaved i metallklassen og de klassiske vinnerne fra Grieg Trio kom aldri opp på scenen av forskjellige grunner.

Se Spellemannsshowet på web-TV her (abonement).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere