Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

I dag trer Kyoto-avtalen i kraft

Promotion med annonselenker

Dronen for proffe flygere

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

I dag trer Kyoto-avtalen i kraft. Verdens utslipp av klimagasser skal ned. Norge er blant landene som vil få den tøffeste jobben de neste årene.

Sju år etter at Kyoto-avtalen ble framforhandlet, kan den endelig tre i kraft som folkerettslig bindende avtale. Det skjer klokka 06.00 i dag. 141 stater har forpliktet seg til å overholde avtalen.

Men det kan bli vanskelig å nå målene i Kyoto-avtalen, selv med handel av utslippskvoter, skriver Aftenposten. Utslippene av klimagasser har nemlig økt kraftig og har spist opp mye av gevinsten med kvotehandel.

Eksperter som Steinar Sørensen, dirketør for FNs miljøprograms kontor i Arendal, tror Norge skal få sitt å stri med. Selv om vi i mange år har hatt CO2-avgift og myndighetene har inngått frivillige avtaler med deler av industrien om reduksjoner, fortsetter klimagassutslippene å øke. I fjor økte de med 2,4 prosent.

- Det må komme en kombinasjon av kutt i utslippene både i privat sektor, for eksempel gjennom strengere krav til utslipp fra biler, i industrien og en overgang til renere energibruk og ny teknologi, sier Sørensen til Aftenposten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus