RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt rabiate hunder i bil

Sist oppdatert:
To amstaffer ble rabiate da politiet ville inn i bilen de satt i. Da heller ikke pepperspray kunne nøytralisere dyrene, skjøt og drepte politet dem.

Hundehistorien startet fredag kveld da en person i Stavanger ble pågrepet og siktet for besittelse av narkotika.

Mens eieren satt i avhør, ønsket politiet å ransake mannens bil. Men de to amstaffene ønsket ikke ukjente personer inn i bilen.

- Vi ønsket å ransake bilen, men våget ikke å gå inn i den fordi hundene ble rimelig rabiate da vi nærmet oss, sier Egil Karlsen, vaktleder ved Stavanger politistasjon til Rogalands avis.

Bilen full av blod
Da eieren av bilen ble løslatt dagen etter fant han bilen sin full av blod. Da hadde politiet skutt hundene inne i mannens bil. Karlsen sier til avisen at de først hadde brukt pepperspray i et forsøk på å roe ned hundene, men at de ikke lot seg fjerne fra bilen i live.

- Selvfølgelig ble hundene sinte. De passer jo på bilen til eieren sin, sier en oppgitt Robert Hughes til TV 2 Nettavisen. Han eide en av de to hundene i bilen. Hunden skulle brukes til oppdrett, og Hughes vil nå kreve erstatning fra Stavanger politidistrikt.

- Selv om eieren var siktet i en sak, så har ikke hundene gjort noen noe vondt, og det ville de aldri ha gjort heller. Men de passer på når ukjente vil inn i eierens bil, sier Hughes.

- For raske på avtrekkeren
Advokaten til 29-åringen i Stavanger, John Christian Elden, mener avlivningen er uholdbar. Han vil nå be om sakspapirene for å se politiets argumenter for avlivningen, og for siktelsen av hans klient.

Amstaff

Amerikansk staffordshire terrier ble i 2004 betegnet som en såkalt kamphund i Norge. Det er ulovlig å importere og avle hundene, men lovlig å beholde de som ble født før 20. august 2004.

Etter flere tilfeller i 2004, der amstaffer angrep andre hunder og mennesker, ble det satt fokus på hunderasen.

Motstanderne mener at hunderasen i seg selv er farlig. Hunderasens forsvarere mener at lovverket bør ta dårlige hundeeiere, og ikke dømme en hel rase.

- Her har politiet vært litt for raske på avtrekkeren. De kunne ha spurt min klient om å ta hundene ut av bilen. Min klient vet heller ikke hvorfor han er siktet i saken, for politiet fant jo ingenting, sier Elden.

Elden sier at det vil bli aktuelt å enten anmelde tjenestemennene til Det særskilte organet for politisaker, og/eller å kreve erstatning for hundene.

- Vurdert der og da
Politiet i Stavanger ønsker ikke å kommentere siktelsen mot mannen utover at han er siktet i en straffesak, og at bilen ble ransaket i den forbindelse.

- Hvorfor ba dere ikke bileieren om å ta ut hundene fra bilen da dere ikke klarte å gjøre det selv?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det ble forsøkt med lempligere midler først, men tjenestemennene fikk ikke ut hundene. Det ble da tatt en vurdering av tjenestemennene på stedet, og de valgte å skyte hundene med en kaliber 22 inne i bilen, sier politifullmektig Gry Molland til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere