Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(SOHO (ESA/NASA))

Kraftige eksplosjoner på Solen

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Økt aktivitet på Solen har de siste dagene gitt voldsomme gassutblåsninger og flott nordlys. Torsdag er eksplosjonene så kraftige at de kan påvirke kommunikasjonen, og føre til at fly må omdirigeres.

En veldig kraftig eksplosjon er akkurat nå i gang på Solen, opplyser Norsk romsenter i en pressemelding torsdag morgen. Ifølge senteret er eksplosjonene flere ganger kraftigere enn de som er observert den siste uken.

Utbruddene i solflekkområdet, som er de kraftigste siden oktober 2003, har de siste dagene ført til voldsomme gassutblåsninger og flott nordlys.

Flekkområdet som eksploderte ligger nå veldig nær solranden slik at det meste av gasskyen nok ikke vil treffe Jorden, men deler kan sneie oss om en til tre dager, heter det i meldingen.

Den voldsomme økningen i røntgen- og UV-stråling fører imidlertid til forstyrrelser på radiokommunikasjon og satellittkommunikasjon torsdag formiddag. Denne strålingen har allerede startet og bombarderer jordens atmosfære og kan føre til at polare flyruter blir omdirigert torsdag.

Se de siste bildene fra Solen her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus