RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Inga» stanset hurtigruten

Sist oppdatert:
Etter å ha kjempet med bølgene fra «Hårek» på vei sørover, måtte hurtigruta Richard With gi tapt for stormen «Inga» i dag.

- Vi var allerede kraftig forsinket etter den første stormen. Og når det meldes om 30 sekundmeter (sterk storm, red.anm.) ved Stad, er det mest fornuftig å kansellere. Vi ligger i ro her i Ålesund og håper vi kan gå nordover igjen i morgen klokken 15, slik ruten tilsier. Vi skulle alltid klart å komme oss frem, men det er ikke noe koselig i sånn vind. Passasjerene blir redde og vi risikerer skader på skipet, sier kaptein Inge Olsen til Bergens Tidende.

Han har lang erfaring som hurtigrutekaptein, men kan ikke huske å ha kansellert langs vestlandskysten før.

Må fly til Ålesund
Han forteller at det uansett var svært få passasjerer som skulle videre til Bergen. De vil få tilbud om alternativ transport. På grunn av forsinkelsene hadde mange allerede funnet andre transportmåter.

Det største problemet er dermed 14 utenlandske turister som skulle på rundreisetur fra Bergen i dag. De vil trolig bli flydd til Ålesund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere