RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homse-kampanje mot Kvarme

Ole Christian Mælen Kvarme.
Ole Christian Mælen Kvarme. Foto: Scan-foto: Lars Aamodt (arkiv)
Sist oppdatert:
De homofiles organisasjon LLH kaster seg inn i bispe-striden i Oslo, og oppfordrer folk til å melde seg ut av statskirken hvis Ole Christian Kvarme blir utnevnt til ny biskop.

- Å velge Kvarme, med hans holdninger blir å slå bena under det gode arbeidet dagens biskop, Gunnar Stålsett har drevet i flere år, sier Christian Møllerop, leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Oslo og Akershus.

LLH setter nå i gang en kampanje rettet mot statskirkens holdninger til homofili. Kvarmes motstandere blir oppfordret til i første omgang å true med og melde seg ut av statskirken.

- Som en ytterste konsekvens; blir han valgt, meld dere ut, sier Møllerop.

Utmeldelsespapirer
Homofile har allerede begynt å vurdere utmeldelser, ifølge en pressemelding fra LLH.

Organisasjonens medlem Stein Runar Østigaard skriver i et brev til den norske kirke at ved å velge Kvarme velger Kirken en biskop som ikke aksepterer homofile og lesbiske for det de er. Han ber samtidig om utmeldelsespapirer, i tilfelle Kvarme velges som biskop.

- Vi støtter helt klart dette initiativet og oppfordrer alle statskirkemedlemmer til å sende samme brev til kirken. Det er viktig at vi nå, før valget av biskop sier klart og tydelig ifra om hva vi mener om Kvarmes holdninger, det gjør vi best ved å samle oss rundt dette initiativet, sier Christian Møllerop.

Vigsler ikke homofile
Kvarme har overfor TV 2 Nettavisen bekreftet at han ikke kommer til å ordinere homofile som lever i partnerskap hvis han blir biskop i Oslo etter Gunnar Stålsett.

- Homofilt samliv bryter med Guds ord, sier Kvarme til TV 2 Nettavisen.

Kirkerådet, Oslo bispedømmeråd og alle biskopene unntatt Oslo-bispen har frist til 22. februar med å gi sitt råd til kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland om hvem som bør bli Stålsetts etterfølger.

Stålsett går av for aldersgrensen 1. mars.

De to andre kandidatene er Helen Bjørnøy fra Kirkens Bymisjon, og prost Trond Bakkevig. Bjørnøy har en fortid som SV-politiker og aktiv EU-motstander, mens Bakkevig blant annet har vært statssekretær for Ap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere