RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndag Søndag frikjent for horereklame

Sist oppdatert:
Den omdiskuterte avisen Søndag Søndag ble tidligere i år dømt etter hallikparagrafen, og fikk en sviende bot. Dommen er nå opphevet i Borgarting lagmannsrett.

I februar i år dømte Oslo tingrett avisen Søndag Søndag til 30.000 kroner i bot og inndragelse av 300.000 kroner i annonseinntekter for å ha reklamert for hore-virksomhet.

Søndag Søndag anket saken inn for Borgarting lagmannsrett, som nå altså har avgjort at tingrettens dom bortfaller. Lagmannsretten mener nemlig tingretten gjorde for dårlig jobb da saken var oppe i rettsapparatet forrige gang.

- Grovt sett kan vi si at dette er en frifinnelse. Det er sjelden lagmannsretten opphever en tingrettsdom på denne måten. Slik sett er vi er fornøyd med resultatet, sier forsvarer John Kåre Stenwig til Kanal 24.

Advokaten sier at SøndagSøndag vil fortsette dagens annonsepraksis.

Retten har ikke tatt stilling til statsadvokatens påstand om at avisens annonser er i strid med hallikparagrafen.

Ingen tvil om sex-tjenester
Lagmannsretten finner at så godt som alle annonsene de har vurdert fra avisen med både tekst og bilde utvetydig formidler seksuelle tjenester mot betaling. I tillegg forklarte to vitner i retten at de hadde ringt de oppgitt telefonnumrene i annonsene, og blitt tilbudt sex mot betaling.

Tingrettens dom var imidlertid ikke klar nok.

I avgjørelsen heter det at det må være snakk om seksuell omgang eller seksuelle handlinger for at det skal dreie som om prostitusjon. Det er uklart i tingrettens dom hva slags seksuell aktivitet som beviselig tilbys, selv om retten forstår at denne ikke begrenser seg til eskorte og massasje.

Derfor mener Borgarting lagmannssrett at tingretten kan ha brukt hallikparagrafen på feil grunnlag. I tillegg finner lagmannsretten at drøftelsen av straffelovens regler om foretaksstraff er mangelfull.

- Skjønte ikke at de solgte sex
Statsadvokaten i Oslo siktet i begynnelsen av året Søndag Søndag ved ansvarlig redaktør og eier Nils Olav Fardal Bruteig for overtredelse av straffelovens paragraf 202, den såkalte hallikparagrafen.

I første omgang ble det påpekt at avisen ukentlig formidlet prostitusjon ved å trykke annonser med tilbud om seksuelle tjenester fra prostituerte eller fra prostituertes bakmenn. Politiet mener at prostitusjonsmiljøet i Oslo nesten er avhengig av annonsene i Søndag Søndag for å gå rundt.

Redaktør Bruteig sa den gang at han ikke var ansvarlig for annet enn det redaksjonelle som står på trykk. Bruteig hevdet også at han ikke visste at kvinnene i annonsene solgte sex.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere