RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektssiktede norske rockestjerner avlyste

Sist oppdatert:
To norske rockemusikere er siktet i Canada for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i det norske bandets turnébuss etter en konsert i Toronto. Resten av amerika-turnéen er blitt avslyst.

- Jeg kan bekrefte at den norske konsulen i Toronto har vært i kontakt med de arresterte, og fulgt opp blant annet med besøk i fengselet og ved å skaffe advokatbistand, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til TV 2 Nettavisen.

- Invitert i bussen
Ifølge canadisk politi skal ugjerningen ha skjedd etter at det verdenskjente bandet hadde spilt i klubben «Fun Haus» i Toronto natt til forrige onsdag, skriver Dagbladet.

- En kvinne fra Toronto har forklart at hun ble med de to norske musikerne inn i turnébussen deres, sier pressetalskvinne Kristin Bacharach i Toronto-politiet til avisen. Der skal hun ha blitt dopet ned og seksuelt misbrukt.

Tatt DNA-tester
Hun bekrefter at de to musikerne ble arrestert kl. 04.30 i bandbussen, natt til 15. desember, og siktet for ugjerningen. Det skal være tatt DNA-tester av de to musikerne. Det norske bandet har de siste ukene vært på turné i USA og Canada.

Musikerne risikerer inntil ti års fengsel dersom de blir kjent skyldig.

Det har ikke lyktes TV 2 Nettavisen å få managment eller bandets vokalist og frontfigur i tale.

Avvlyste turné-avslutning
Bandets turné-management i Los Angeles bekrefter mandag kveld at de fire siste spillejobbene i USA/Canada-turnéen har blitt kansellert.

- Jeg har kansellert et par jobber. Turnéen er over, den er ferdig, sier en talsmann for det amerikanske managenent til TV 2 Nettavisen.

Den siste konserten skulle gått av stabelen i New York tirsdag.

- Uskyldige
VG Nett skriver onsdag at resten av det verdenskjente norske bandet er overbevist om at de to arresterte musikerne er uskyldige.

I en pressemelding fra bandets advokat Pedro Fasting onsdag oppfordes pressen til å utvise varsomhet i håndtering av saken.

«Slik situasjonen er i dag, har vi ikke til hensikt å kommentere saken ytterligere, utover at vi føler oss overbevist om de to berørte musikernes uskyld,» heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere