RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prest inn på teppet etter Frp-hets

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Presten som har sammenlignet Frp-leder Carl I. Hagen med Vidkun Quisling må i ettermiddag møte på kontoret til biskopen i Nord-Hålogaland.

- Presten kommer hit i ettermiddag, opplyser bispedømmekontoret til TV 2 Nettavisen.

Det som har skapt reaksjoner er et leserinnlegg i lokalavisen Framtid i Nord, der Lyngen-kapellanen Stefan Kemper-Kohlhase skriver at han ikke vil reise til kommunen Nord-Reisa på besøk fordi de har Frp-ordfører.

- Saken er høyst beklagelig. Jeg vil ha svar på hva som er bakgrunnen for den, sier biskop Per Oskar Kjølaas til Nordlys.

- Rasistisk parti
Kapellanen sammenligner FrPs politikk med ting som skjedde i gamle «Weimars-republikk», og plasserer partiet på linje med de mest rasistiske og høyre-ekstremistiske partier i Europa i dag.

Kemper-Kohlhase tar blant annet for seg Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagens uttalelser rundt infiltrering og overvåking av ytterliggående muslimske miljøer.

«Dette krevde FrPs formann. Jeg synes dette er Stasi og Gestapo-metoder», skriver kapellanen i leserinnlegget i Framtid i Nord.

- Må få refs
Både Frp og leder for kirke- og utdanningskomiteen på Stortinget mener at presten nå må få refs.

- Biskopen må si at dette ikke er akseptabelt. Kirken latterliggjør seg selv ved å holde på med denne type rare, merkelige, uforståelige utspill, sier leder for kirke- og utdanningskomiteen på Stortinget, Rolf Reikvam (SV) til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere