RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets beste IT-produkter

(Qtek)
Sist oppdatert:
Fagbladet PC World kårer hvert år de beste IT-produktene, og har i år trukket fram åtte ulike vinnere. Apple stikker av med én pris, mobilprodusenten Qtek en annen. Se alle vinnerne og begrunnelsene her .

PC World Norge har kåret årets viktigste IT-produkter, og deler for 14. gang på rad ut prisene for Årets Dataprodukt.

Årets Dataprodukt-prisen har blitt utdelt av PC World Norge i en årrekke, og prisen er et resultat av redaksjonens samlede vurdering av produkter som har vært inne til test i løpet av året.

- For at et dataprodukt skal fortjene prisen som Årets Dataprodukt må det være spesielt innovativt, sette en helt ny standard, gjøre eksisterende teknologi bedre og billigere, eller introdusere en helt ny teknologi eller løsning som vil ha stor betydning for deg som pc-bruker, sier redaktør i PC World, Kurt Lekanger, i en melding.

Apple AirPort Express
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Det er mange trådløse nettverks- og Internett-løsninger på markedet, og flere av dem tilbyr mer enn bare streit dataoverføring. Men ingen har greid å skaffe seg like mye blest om det som Apple.

Med et museklikk i iTunes får man den digitale musikksamlingen sin spilt gjennom stereoanlegget i stua i stedet for å måtte sitte og høre på musikken på hjemmekontoret.

AirPort Express, som er stilig, liten og ikke engang trenger ekstern strømforsyning, er også ypperlig på reise – på jobb eller i fritiden – for å opprette små, midlertidige trådløse lokalnett.»

Bredbåndstelefoni fra Telio
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Det er i dag flere aktører som kan tilby IP-telefoni til privatkunder i Norge, og flere nye holder på å etablere seg i markedet.

Vi velger imidlertid å gi prisen til Telio, som var først ute og som dermed gjorde at brukerne fikk øynene opp for de mulighetene som ligger i IP-telefoni, ikke bare i bedriftsmarkedet – men også i privatmarkedet.

Løsningen er enkel å sette opp, den er pålitelig når den først er satt opp, og lydkvaliteten er omtrent som du er vant til fra en vanlig telefon.

Noe av det virkelig geniale med løsningen er at telefonnummeret følger adapteren/telefonen, slik at du kan koble deg til en hvilken som helst nettverksforbindelse hvor som helst i verden, og beholde ditt lokale telefonnummer der du befinner deg.»

Qtek 8010
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Qtek er Norges fremste eksponent for Microsoft-baserte mobiltelefoner. Tidligere modeller har vært ok, men har hatt en del vesentlige mangler.

8010 på sin side er en helt annen historie. For det første er dette en av de minste – hvis ikke den minste – Microsoft-baserte telefonene på markedet. Den er ekstremt liten til å være en så kraftig telefon.

Det er imidlertid på synkronisering at Qtek skårer stort. Sitter du med Outlook på PCen din, eller hvis bedriften har Microsoft-tjenere på bakrommet, vil du ha et mer eller mindre sømløst system å forholde deg til. Her passer mobiltelefon og datasystem som hånd i hanske.»

IntelliSearch
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Selskapet IntelliSearch er en del av CyberWatcher, og leverer en løsning for søking og gjenfinning av informasjon.

Løsningen finner ikke bare ekstern informasjon fra Internett, men kan også gjøre svært intelligente søk i informasjon som ligger lagret internt i bedriften i ulike databaser, på nettverkstjenere, e-posttjenere og så videre.

Leser du en interessant artikkel i Internet Explorer, kan du merke teksten, høyreklikke, og la IntelliSearch automatisk finne artikler om samme tema hos andre nyhetskilder på Web»

Nvidia NV40
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Med lanseringen av GeForce 6800-familien, som var første produkt lansert basert på NV40-arkitekturen, fikk man en økning i ytelse som har vært større enn det man tidligere har sett ved lanseringen av nye grafikkprosessorarkitekturer de siste årene.

Vi må trolig tilbake til 3dfx-dagene for å finne noe lignende. 3D-teknologimessig kom også flere nye teknologier, bl.a. støtten for Pixel- og Vertex Shader 3.0.

Det som imidlertid gjør NV40-arkitekturen spesielt interessant er de mulighetene som i større grad har åpnet seg for å benytte grafikkortet også til å akselerere andre oppgaver, ikke bare 3D-relaterte.»

Asus WL-HDD 2.5
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Asus får prisen for Årets Dataprodukt for WL-HDD2.5. Den kombinerer flere praktiske løsninger i en liten og mobil enhet.

Produktet kan beskrives som en harddisk med trådløs basestasjon, eller en trådløs basestasjon med harddisk.

Den er også en mobil FTP-tjener og mobil WLAN-basestasjon, og gir mulighet for enkel sikkerhetskopiering, både for digital film (flash-minnebrikke) eller når man reiser. »

Intel 915/925
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Brikkesettet var ved lanseringen i vår det første til å tilby støtte for PCI Express – da både for grafikkort og tilleggskort, samt integrerte kontrollere på hovedkortet.

PCI Express øker båndbredden til enheter koblet til sammenlignet med AGP og PCI, samt at man reduserer antall enheter som må dele båndbredden.

Vi vil også trekke fram Intels Matrix Storage Technology (IMST) som gjør det enkelt og mer fleksibelt å kjøre RAID-oppsett på vanlige PCer med kun to harddisker.

Et tredje sentralt element er Intel High-Definition Audio-arkitekturen, som kan gi lydkvalitet og funksjonalitet bedre enn det man normalt til nå har sett integrert på et hovedkort. »

Synology DS-101
Her er et utdrag av testernes begrunnelse:

«Synology DS-101 er en halvfabrikat NAS-løsning for mindre arbeidsgrupper og hjemmekontor.

Dataene på den interne eller tilkoblede harddisker kan aksesseres direkte i Windows eller MacOS, eller via FTP.

Dette betyr blant annet at man enklere også kan få tilgang til dataene når man er utenfor nettverket DS-101 er tilkoblet.

Administrasjonen skjer via Web-grensesnitt, og man kan definere brukere eller grupper av brukere med forskjellige rettigheter.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere