RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er T5PC-aksjonærene

Foto: TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Konkursrammede The 5 Percent Community endte opp blant Norges største selskaper, målt i antall aksjonærer. TV 2 Nettavisen gir deg hele aksjonærlisten.

Angivelig ble rundt 70.000 nordmenn med i det kollapsede nettverksselskapet The 5 Percent Community. Av disse var rundt 40.000 også inne som aksjonærer.

TV 2 Nettavisen gir deg her listen over T5PC-aksjonærene.

Her kan du se listen sortert etter antall aksjer: T5PC-aksjonærer etter antall aksjer

Her kan du se listen sortert geografisk: T5PC-aksjonærer etter sted

Listen omfatter de stemmeløse B-aksjene, som var det alle andre enn gründerne og ledelsen hadde.

Folkeaksje
Aksjonærlisten viser hvilket gjennomslag T5PC hadde i store deler av Norge. Hadde T5PC vært notert på Oslo Børs, ville bare noen få folkeaksjer, som for eksempel Telenor, klart å måle seg med antallet aksjonærer.

De sentrale aksjonærene i T5PC betalte symbolske summer for sine aksjer, men andre har betalt langt mer, typisk fra en snau krone pr. aksje til drøyt 3 kroner pr. aksje.

Det er over 900 millioner aksjer i T5PC, ifølge selskapets egne tall.

Sjekk skattefradraget!
For aksjonærene i T5PC blir trolig skattefradraget for tapet den fattige trøsten. Men det er betydelige uklarheter rundt aksjonærforholdene, så det kan lønne seg å sjekke din aksjebeholdning på listen dersom du har kjøpt aksjer i T5PC og planlegger å kreve fradrag for tapet.

Advokat Jeppe Normann, som representerer bostyret i konkursen, har overfor TV 2 Nettavisen sagt at det ikke synes å foreligge noen komplett og etterrettelig aksjonærlist for T5PC nå.

To sentrale personer i T5PC skal ifølge Økokrims siktelse har solgt aksjer som ikke er blitt overført til kjøpere.

Ett eksempel på uklarhet: På denne komplette listen, som er fra i vår, står Aker Corporate Consulting oppført som største aksjonær. Dette er et selskap tilknyttet finansmannen Harald Ellefsen, som er far til Henrik Ellefsen, som er knyttet til T5PC gjennom meglerhuset Exente, som T5PC kjøpte.

Harald Ellefsen har overfor Dagens Næringsliv benektet kjennskap til hvorfor Aker Corporate Consulting er oppført på aksjonærlisten. I en e-post til TV 2 Nettavisen skriver Ellefsen:

«Aker Corporate Consulting a.s som eies av meg er oppført som største aksjonær i T5PC en dag i mars 2004. Vi har vært helt ukjent med dette frem til oppslaget i DN 27. d.s., der vi også avkreftet forholdet. Det ligger ingen realiteter bak oppføringen i aksjonærlisten. Listen er gal når det gjelder oss. Ingen av mine selskaper eller jeg selv har på noe tidspunkt vært aksjonær eller medlem i T5PC. Det har jeg også bekreftet overfor Økokrim, og jeg vil følge opp med en anmeldelse av forholdet.»

På en oversikt T5PC laget over de største aksjonærene pr. 30. juni i år, er Wynberg Ventures største aksjonær. Dette var også situasjonen slik den ble beskrevet av selskapet 19. august i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere