RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinte nisser hoppet i havet

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
AKER BRYGGE (TV 2 Nettavisen): Fem sinte nisser hoppet til sjøs i forbannelse over handelsstandens tyvstart på jula. Se bildene.

- La oss avslutte sommersesongen, sa nissene før de kastet seg uti den iskalde Oslofjorden. Med pressen som tilskuere tok de årets siste bad - et skikkelig protest-bad.

Nissene liker nemlig ikke handelsstandens tyvstart på jula.

- Vent til advent, vent til advent! Gi oss jula tilbake, gi oss jula tilbake!, ropte nissene høylytt, både fra land og vann. De viftet også med plakater der det sto: «Vent til advent!» og «Fy!».

- Et voldsomt kjøpepress
Bak nissestuntet står organisasjonen Framtiden i våre hender, som på denne måten protesterer mot handelsstandens kupping av barnas høytid.

- Det burde holde og vente med jula til advent. Ikke glem budskapet i det hele, det å bry seg om hverandre. Man skal ikke bare bli slitne, stresset og blakke, sier en av nissene, Caroline Jacobsen til TV 2 Nettavisen

Hun tok mer enn gjerne et iskaldt bad - for å vise sin protest.

- Handelsstanden starter jula altfor tidlig, og det er et voldsomt kjøpepress. Det er ikke så mye kos lenger, sier Jacobsen.

Frykter folk blir lei dem
Nissene hadde nok av tyvstart-eksempler å komme med.

- Ja, julemarsipanen kom allerede i slutten av september, og annonseringen av juleporselen startet i oktober. Nå finner vi oppskrifter på julemat i bladene. Dette er alt for tidlig, sier nisse Carin Lefler til TV 2 Nettavisen.

Nissene frykter nå det verste, at folk vil bli lei dem før jula kommer.

- Vi oppfordrer alle til å vente med å forberede jula. Det holder lenge med 24 dager, presiserer nisseflokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere