RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ARNE BØRRESEN (Demokraten)

Fikk ikke lov til å betale - fikk ekstra gebyr

Sist oppdatert:
Hva skal du gjøre når parkeringsselskapet nekter å oppgi kontonummer du skal betale til?

(Demokraten): 18. august måtte 84-åringen Karl Antonsen haste i vei til sykehuset. En sjåfør hjalp ham av sted, slik at Antonsen skulle slippe å tenke på nettopp bilen og parkeringen.

- Men min gode hjelper glemte selv å legge på automaten i stresset som oppsto, sier han til Demokraten.

Da hun kom ut av sykehuset etter å ha fulgt 84-åringen inn i vestibylen, lå lappen allerede på ruta: 510 kroner i gebyr for å ha stått på EuroParks plass i nøyaktig fire minutter uten å betale.

- Jeg forsto med en gang at EuroPark hadde retten på sine side, sier han.

Kom skjevt ut av printeren
Men da han skulle betale gebyret et par dager senere oppdaget han at kontonummeret på gebyrstrimmelen manglet noen siffer. Dette fordi talongen tydeligvis hadde kommet skjevt ut av p-vaktas billettmaskin, forteller Antonsen og fortsetter:

- Jeg tok kontakt med EuroPark, forklarte saken og ba om å få tilsendt en giro. Dama i sentralbordet sa at dette ikke var nødvendig.

- Hun trodde ikke på min forklaring om den skjeve printingen og ba meg bruke nummeret jeg hadde fått. Så gikk det som det måtte gå: Jeg fikk brevgiroen i retur fra banken med teksten «Mottakers konto er feil».

Opplevd som arrogant
- Jeg tok på ny kontakt med EuroPark og treffer den samme arrogante medarbeideren - for å si det rett ut. I stedet for å oppgi riktig konto, svarer hun med at min sak vil bli sendt til inkasso.

- Få dager senere blir beløpet høynet til 570 kroner! sier en opprørt Antonsen og viser fram en gul talong med en svart tekst som gradvis sklir ut av papirlappen.

- 60 kroner i gebyr er ikke all verden. Men når inkassoen snart kommer blir det tøffere. Uansett; dette kommer jeg aldri i verden til å betale, sier pensjonisten, som tidligere var en av Høyres bystyremedlemmer i Fredrikstad kommune.

Direktør ordner opp
Kommunikasjonsdirektør Paal Gleditsch vil imidlertid komme Antonsen i møte øyeblikkelig når Demokraten presenterer saken for ham:

- Dette er vår feil, helt klart. Gi meg nummeret på talongen så skal vi ordne opp med en gang, sier Gleditsch kort og kontant til Demokraten.

- Hvorfor ble ikke Antonsen hørt på et lavere nivå i EuroPark-systemet?

- Det kan du saktens spørre om, men jeg kjenner jo ikke til hva som har skjedd. Men først og fremst så burde jo operatøren printet den gule talongen en gang til for å få hele teksten med.

Og har bilisten blitt møtt av en medarbeider i sentralbordet som ikke har oppført seg hyggelig, ja så beklager vi også det, understreker kommunikasjonsdirektøren.

Denne saken er levert av Demokraten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere