RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøp. Det. Nå.

Sist oppdatert:
«Halo 2» er rett og slett det beste «Xbox»-spillet noensinne, mener TV 2 Nettavisens anmelder, og må ty til bruken av fallossymboler i sin omtale.

«Ståpikk» var det første sidemannen min sa til meg da vi hadde satt oss godt til rette i sofaen, og «Halo 2» sin imponerende åpningssekvens rullet over skjermen. Og den setter standarden for det som kommer.

Ikke som andre spill
Allerede i løpet av spillets første minutter, skjønner du at «Halo 2» ikke er som alle andre spill. Introduksjonssekvensen matcher nesten «Half-Life» sin, og spillet lander ikke før siste fiende har fått smake varmt bly.

Hovedrollen innehas også denne gangen av «Master Chief», og historien er såpass at jeg skal la deg finne ut av den på egenhånd. Det eneste jeg vil si er at spillet byr på gjennsyn med gamle kjente, og sjefen sjøl er like mektig som før. Både i dialog og væremåte, du kødder ikke med «Master Chief». Nå kan han også bære to våpen på en gang.

Imponerende omgivelser
Omgivelsene du skal traversere er som oftest store og godt designede. Du kan se frem til både bykamper med snikskyttere overalt, og store slag i åpne landskap.

Riktignok holder ikke alle nivåene den samme høye standarden, men de er alle bedre enn «Halo» sine. Og dessuten har «Bungie» gjort den genistreken at hver gang du begynner å tenke bittelitt negativt om spillet, slenger de en eller annen positiv overraskelse i fanget ditt.

Akkurat som forgjengeren er «Halo 2» et førstepersonskytespill. Og akkurat som forgjengeren, er det et av Xbox-ens peneste spill. Riktignok kan det ikke måle seg med «Doom 3» og kompani, men resultatet er imponerende.

Lydsiden er også veldig god, og dere med hjemmekinoanlegg kan se frem til en storartet opplevelse.

Levende Live
Flerspillermodusen er fortsatt på plass, og i en noe utvidet form. I tillegg til gamle travere som «Co-op» (like morsomt som forrige gang), kan du nå også spille over «Xbox Live». Hvordan det funker, har vi ikke hatt anledning til å teste. Men klarer «Bungie» å innfri løftene sine, vil «Halo 2» ta tjenesten til nye høyder.

Holdbarheten er upåklagelig. I tillegg til en langvarig enspillermodus, vil flerspillerbiten holde deg okkupert til langt ut på nyåret. Nå trenger du jo ikke engang venner for å spille med andre.

At spillet er proppfullt av øyeblikk du vil oppleve om og om igjen, er heller ikke negativt for levetiden. Du kommer til å ville spille gjennom «Halo 2» både to og tre ganger.

Neppe overraskende
«Halo 2» er rett og slett det beste «Xbox»-spillet noensinne. Det finner kanskje ikke opp hjulet på nytt, men leverer underholdning av ypperste klasse. Spillets mindre gode sider havner i skyggen med en gang, og forblir der.

Har du «Xbox», kjøp. Har du ikke «Xbox», kjøp det også. Og mangler du originalen, hva venter du på?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere