RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turist vei-klagde til Bondevik

Sist oppdatert:
En fransk turist ble så forferdet over veistandarden på E6 i Nordland at hun skrev klagebrev til statsminister Kjell Magne Bondevik.

Brevet ble sendt til Statsministerens kontor etter at franske Francine Cano hadde vært på ferie i Vesterålen i sommer.

«Nordlendinger blir straffet»
«Deler av E6, som tross alt er hovedfartsåren mellom nord og sør i landet, minner heller om dårlige franske landeveier. Hva må ikke innbyggerne i nord tenke seg imellom, som blir straffet på grunn av at hovedstaden Oslo ligger i sør,» skriver den franske filosofiprofessoren i brevet, ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I brevet forteller hun at hun har feriert jevnlig i Norge siden 1984, at hun elsker landet og naturen, men synes det er forferdelig å kjøre på E6 nord for Trondheim.

- Livredd
Hun påpeker at E6 «tross alt en europavei, så man burde forvente en helt annen standard» ettersom veien er et viktig vindu mot Norge for alle turistene som skal til og fra Nordkapp, og dermed gir dårlig norgesreklame.

– En rekke steder er veien svært smal, og den er full av svinger og tunneler med dårlig sikt. Jeg kjører bobil, og når jeg må passere et vogntog eller en lastebil er jeg rett og slett livredd, forteller Cano på telefon til ANB etter å ha kommet trygt hjem til Syd-Frankrike.

Den farligste strekningen
Riksvei 80 mellom Fauske og Bodø er den farligste veistrekningen i Nordland.

- Det er den absolutt farligste veien du kjører i hele fylket og ingen andre veistrekninger har på langt nær så mange biluhell som riksveien mellom Bodø og Fauske, advarer Tore Jeremiassen i Utrykningspolitiet i Nordland til Saltenposten.

Så langt i år er det registrert 48 trafikkulykker på strekningen, fem av dem med dødelig utfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere