RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grasrotaksjon mot United-oppkjøp

Sist oppdatert:
Shareholders United, en sammenslutning av aksjeeiende Manchester United-fans fra hele verden, har organisert motstand mot Malcolm Glazers oppkjøp av klubben.

- I NFL-laget Tampa Bay Buccaneers, som Malcolm Glazer eier, har billettprisene blitt satt kraftig opp etter at han tok over. Dette er noe vi ikke vil at skal skje med klubben vår, sier Lars Gråbergsveen, pressetalsmann for de drøyt 1000 nordmennene i Shareholders United, til TV 2 Nettavisen.

Nå har de 10.000 medlemmene i Shareholders United, som eier til sammen 1,6 prosent av aksjene i Premier League-klubben, startet en aksjon mot Glazer.

Samler supporterne
- Det er anslått at nesten 18 prosent av aksjene i United er eid av supporterne. Vi har nå sendt brev til alle småaksjonærene i klubben og spurt om de vil stå sammen med oss mot oppkjøpet, og vi håper at vi kan få med oss minst 10 % slik at vi kan blokkere det, sier Gråbergsveen.

Dersom Shareholders United klarer dette kan de ikke stoppe Glazer fra å få aksjemajoriteten i klubben, men de kan forhindre at den amerikanske milliardæren får kontroll over 90 prosent av aksjene slik at han tvangsinnløse de andre aksjonærene, ta Manchester United av børsen og privatisere selskapet.

Skutt i været
Oppkjøpsryktene har gjort at Manchester Uniteds markedsverdi har økt kraftig over helgen. På fredag ble aksjer i klubben omsatt for 257 pence per aksje, og United var verdsatt til drøyt åtte milliarder kroner.

Tirsdag morgen ble aksjen omsatt for 270 pence, noe som betyr at klubben for øyeblikket totalt er verdt vel 8,6 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere