Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Rune Grammofon)

Motorpyscho gjør det igjen

Shopping med annonselenker

Årets beste Oktoberfest-kostymer

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Det er en begivenhet hver gang Motorpsycho gir ut plate - som nå.

Motorpsycho
Heavy Metal Fruit
Rune Grammofon

16 album på 20 år. Det er ikke snaut til norsk band å være. Men så spiller ikke Motorpsycho etter de vanlige reglene heller. Et plateslipp fra trioen omtales gjerne som en begivenhet av fansen, og de siste to årene har Motorpsycho sågar klint til med tre sterke utgivelser, «Little Lucid Moments» (2008), vinylplata «Child Of The Future» (2009) og nå altså årets «Heavy Metal Fruit».

Nyskapende. Og forutsigbar

Som en kanskje kan forvente av Motorpsycho er «Heavy Metal Fruit» både nyskapende og forutsigbar på samme tid.

Forutsigbar fordi det forventes eksperimenter og originalitet. Motorpsycho beveger seg gjennom et musikalsk landskap fra støypop gjennom lett, flytende psykedelia og til mer lettfordøyelige rockeriff gjerne akkompagnert av svulstige strykearrangementer. Funker det? Helt klart.

Medprodusent Kåre Vestrheim har ingen betenkeligheter med å gi Bent Sæther, Hans Magnus «Snah» Ryan og Kenneth Kapstad fritt spillerom (han er dessuten med på tangenter), og selv om de musikalske perlene ligger et lite stykke fra hverandre når låtene trekker ut mot ti minutter, er totalopplevelsen desto sterkere. «Heavy Metal Fruit» er en plate du kan (og må) studere, men det er kanskje ingen overraskelse for fansen.

En epoke avsluttes?

«Heavy Metal Fruit» har bare seks spor, men passerer likevel 60 minutter spilletid. Som med «Little Lucid Moments» finnes få radiovennlige sanger, med låtlengder oppunder ti minutter.

Albumet avsluttes i form ganske nøyaktig slik «Little Lucid Moments» åpnes - med en 20 minutters komposisjon i fire deler. Aner vi begynnelsen på en ny epoke for trønderbandet? Uansett, enn så lenge gleder vi oss over denne begivenheten.

«Heavy Metal Fruit» slippes 18. januar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus