RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Rune Grammofon)

Motorpyscho gjør det igjen

Sist oppdatert:
Det er en begivenhet hver gang Motorpsycho gir ut plate - som nå.

Motorpsycho
Heavy Metal Fruit
Rune Grammofon

16 album på 20 år. Det er ikke snaut til norsk band å være. Men så spiller ikke Motorpsycho etter de vanlige reglene heller. Et plateslipp fra trioen omtales gjerne som en begivenhet av fansen, og de siste to årene har Motorpsycho sågar klint til med tre sterke utgivelser, «Little Lucid Moments» (2008), vinylplata «Child Of The Future» (2009) og nå altså årets «Heavy Metal Fruit».

Nyskapende. Og forutsigbar

Som en kanskje kan forvente av Motorpsycho er «Heavy Metal Fruit» både nyskapende og forutsigbar på samme tid.

Forutsigbar fordi det forventes eksperimenter og originalitet. Motorpsycho beveger seg gjennom et musikalsk landskap fra støypop gjennom lett, flytende psykedelia og til mer lettfordøyelige rockeriff gjerne akkompagnert av svulstige strykearrangementer. Funker det? Helt klart.

Medprodusent Kåre Vestrheim har ingen betenkeligheter med å gi Bent Sæther, Hans Magnus «Snah» Ryan og Kenneth Kapstad fritt spillerom (han er dessuten med på tangenter), og selv om de musikalske perlene ligger et lite stykke fra hverandre når låtene trekker ut mot ti minutter, er totalopplevelsen desto sterkere. «Heavy Metal Fruit» er en plate du kan (og må) studere, men det er kanskje ingen overraskelse for fansen.

En epoke avsluttes?

«Heavy Metal Fruit» har bare seks spor, men passerer likevel 60 minutter spilletid. Som med «Little Lucid Moments» finnes få radiovennlige sanger, med låtlengder oppunder ti minutter.

Albumet avsluttes i form ganske nøyaktig slik «Little Lucid Moments» åpnes - med en 20 minutters komposisjon i fire deler. Aner vi begynnelsen på en ny epoke for trønderbandet? Uansett, enn så lenge gleder vi oss over denne begivenheten.

«Heavy Metal Fruit» slippes 18. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere