RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slett ikke noe one-hit wonder

Foto: HENNING KAISER (AFP)
Sist oppdatert:
Alexander Rybak viser med sitt første album at han er mer enn bare «Fairytale».

Alexander Rybak
Fairytales
EMI

16. mai vil for mange MGP-glade nordmenn aldri bli den samme etter Rybaks store triumf i Moskva. Det har ikke en gang gått to uker siden Alexander sjarmerte Europa i senk, og nå er plata her! Låt for låt, dette er vår dom.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

«Roll With The Wind»
Åpningslåta vil nok mottas med vid åpne armer av alle som elsker «Fairytale». Signatursoundet med fele-hook og et nynnbart refreng er på plass, og vi blir ikke overrasket om dette blir den neste singelen.

«Fairytale»
Denne har du hørt før. Enten er du dritt lei, eller så kan du ikke få nok. Sånn er det bare!

«Dolphin»
Strykertunge arrangementer og en veldig øst-europeisk tonalitet preger denne låta. Det smektende fiolinpartiet er dog mer fengende enn den musikal-aktige vokalmelodien.

«Kiss And Tell»
En ny låt skodd på samme lest som «Fairytale». Faktisk synger Rybak også «the girl was like a fairytale I didn’t have to pay» her. Men refrenget er dessverre ikke like effektivt som på vinnerlåta fra MGP.

«Funny Little World»
«Suddenly I’m famous/and people know my name» åpner Alexander med på denne svært sukkersøte og florlette poplåta. Tenk Paul McCartney på sitt aller softeste backet opp av en gjeng øst-europeiske gatemusikanter. Hei! Kom tilbake! Det låter faktisk veldig fint!

«If You Were Gone»
Ahh, dette varmer sjela til en nordmøring. Henning Somerros «Vårsøg» er og blir en flott melodi, selv om Alexander har gjort dette om til en engelskspråklig poplåt. Bør bli en stor hit, kanskje spesielt i utlandet.

«Abandoned»
Platas klart sarteste øyeblikk så langt. En klassisk musikal-inspirert ballade basert rundt piano og strykere. Men Rybak er ingen Andrew Lloyd-Webber. I hvert fall ikke ennå.

«13 Horses»
Litt i samme gate som forrige sang, men her funker det patostunge lydbildet atskillig bedre. Hvorfor? Fordi det rett og slett er en bedre låt!

«Song From A Secret Garden»
Denne Rolf Løvland-skrevne og særdeles melankolske instrumentalen får æren av å avslutte ballet.

Konklusjon:
«Fairytales» er et fengende og sofistikert (men også på grensen til veslevoksent) popalbum. Det Alexander Rybak mangler av vokalt særpreg, tar han igjen så det holder ved hjelp av sjarm og ungdommelig pågangsmot. Plata er fint bygget opp, men det hele blir kanskje litt for pompøst mot slutten. Høydepunktene er uten tvil «Funny Little World», «If You Were Gone» og «Roll With The Wind», som alle burde bli store hits for Alexander i de kommende månedene. Slett ikke noe one-hit wonder, nei!

«Fairytales» er i salg fra fredag 29. mai

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere