RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Albatrosh flyr høyt

Sist oppdatert:
Den utsøkte duoen Albatrosh forteller oss med sin debut at all heder og ære de blei tildelt i fjor absolutt ikke var noen tilfeldighet.

Albatrosh
Seagull Island
Inner Ear/Musikkoperatørene

Albatrosh, som består av pianisten Eyolf Dale og tenorsaksofonisten André Roligheten, var suverene vinnere av den prestisjetunge «Årets unge jazzmusikere 2008»-konkurranse som blei avgjort under Moldejazz. Til tross for meget tøff motstand var det ingen tvil i juryen og duoen kvitterte med en seanse som fortalte oss om voldsom originalitet og ikke minst potensial.

Kameratene fra Skien har ennå ikke rukket å bli 25 år. Det de har rukket derimot er å skaffe seg formell utdannelse fra både jazzlinja i Trondheim og fra Musikkhøgskolen i Oslo. Aller viktigst er det likevel at de har greid å skape seg et høyst personlig og svært så modent uttrykk som både forteller oss om ei spennende framtid, men også at Albatrosh er veldig tilstede nå.

Bare et par måneder etter at de to stakk av med seieren i Molde, så inntok de Rainbow Studio med selveste Jan Erik Kongshaug ved spakene. Ni komposisjoner, skrevet av de to enten hver for seg eller aleine, er utgangspunktet for ekskursjoner så intense, dynamiske, åpne, frie, strukturerte, lyriske, melodiske og personlige at det er ganske så umulig å sammenlikne musikken til Albatrosh med noe som helst annet.

Både Eyolf Dale og André Roligheten er instrumentalister som har ei stor framtid foran seg. Modenheten de viser oss med «Seagull Island» er intet mindre enn formidabel og Albatrosh framstår som en kammermusikalsk enhet som bør vekke oppsikt hvor de enn får anledning til å vise seg fram i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere