RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IMPONERENDE: Et band som ikke spiller sine to beste låter og likevel kommer unna med det er per definisjon et bra band. Fjorden Baby! skuffet ikke på Rockefeller torsdag kveld.
IMPONERENDE: Et band som ikke spiller sine to beste låter og likevel kommer unna med det er per definisjon et bra band. Fjorden Baby! skuffet ikke på Rockefeller torsdag kveld. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Bergen Baby!

Sist oppdatert:
Hvem er Bergens beste band akkurat nå? Vi dro på by:Larm for å finne det ut.

(by:Larm/SIDE2): by:Larms første kveld var hele tiden ment å være Bergens aften. I regi av Mikal Telle og Erlend Øye fra Kings Of Convenience, var dette en ren showcase-kveld for de beste undergrunnsartistene som var inkludert på høstens flotte Opplett-samler.

Og den siste tids hype rundt den nye generasjonen musikere fra regnets by gjorde at forventingene blant de mange oppmøtte var store, og fallhøyden følgelig enorm.

Men Side2 kunne ikke la muligheten til å kunne bivåne de viktigste aktørene fra landets kanskje mest spennende scene om dagen på nært hold. Selvfølgelig måtte vi finne det ut en gang for alle: Hvem er det beste nye bandet fra Bergen by?

Les videre for vår dom!

Artikkelen fortsetter under bildet

Konsert (by:Larm)
Lars Vaular/John Olav Nilsen & Gjengen/Fjorden Baby!/The New Wine
Rockefeller

Lars Vaular
Hiphop-håpet fra Loddefjord og hans band spilte faktisk bare sin tredje konsert noensinne på selveste Rockefeller. Og innledningsvis var det mye som tydet på at den drøye halvtimen de hadde til rådighet på scenen skulle bli en triumfferd. Gutta var laidback og kule, men likevel fokuserte og «på». Dessverre gikk de også i den samme fella som så mange andre hiphop-acts ofte gjør - nemlig å tippe over i det man trygt kan kalle «anmasende». Når en skal forsøke å sammenligne Vaular med andre artister, dukker folk som Dr. Dre (de hadde til og med «lånt» melodilinjer fra klassikeren «Ain't Nuthin' But A G-Thang») og Rage Against The Machine (ja, faktisk) kjapt opp. Med litt mer liveerfaring mistenker vi at Lars Vaular og hans crew snart vil diske opp med virkelig vellykkede rapshows. Inntil da må vi konstatere at de fortsatt har et stykke igjen å gå.

Artikkelen fortsetter under bildet

John Olav Nilsen & Gjengen
Den maniske popen til John Olav Nilsen & Gjengen burde i utgangspunktet gjøre seg perfekt i en slik setting. Et nesten fullstappet Rockefeller med feststemte bergensere i hopetall kunne derimot ikke hindre denne litt småflaue konsertopplevelsen. Allerede fra første strofe var det tydelig at frontfigur Nilsen var en smule overtent og kanskje også overstimulert på et eller annet vis. - Nå skal vi spille en helt ny låt. Den har ingen tittel og jeg har ikke skrevet tekst. Men den er jævlig bra og fin, uttalte han på et tidspunkt. Hans vokalprestasjoner var også under enhver kritikk, selv om han tok seg sammen mot slutten av opptredenen. «Diamanter Og Kirsebær» er fortsatt en veldig flott låt, dog. Han skal ha for det, godeste John Olav.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fjorden Baby!
Villbassene i Fjorden Baby! begynner etter hvert å bli beryktede på mange plan i norsk musikkliv. Men vi kan tilgi (og til og med kanskje bejuble de for) obsternasige fylleepisoder på veien, når de leverer såpass gjennomførte og solide konserter som på Rockefeller torsdag kveld. Arrogant nok valgte de også å utelate sine to mest umiddelbare låter i «Nike Air» og «Karoline» fra setlista, men det gjør egentlig ikke så veldig mye. Det mer jam- og groovebaserte av bandets materiale fungerer ikke overraskende atskillig bedre live enn på skive, og gutta skal ha for at de spilte Brann-drakta av sine bysbarn. Som en slags bisarr, ungdommelig og veldig bergensk utgave av Happy Mondays, ispedd tydelige dubelementer, er det heller ingenting å si på egenarten hos Fjorden Baby! Vi hevdet det i anmeldelsen av den ferske debutplata, og vi sier det igjen: Det er lite som skal til før vi snakker om et virkelig klasseband ved neste korsvei.

Artikkelen fortsetter under bildet

The New Wine
Æren av å runde av kveldens festligheter tilfalt de noe mer tandre popgutta i The New Wine. Allerede fra første synth-riff er det lett å høre at de har hørt mye på franske Phoenix, noe som ikke nødvendigvis trenger å være en dårlig ting. Deres svært tettpakkede sett inneholdt lite tradisjonelt publikumsfrieri, og istedet for tafatte «har dere det bra»-rop, gled låtene over i hverandre på en imponerende måte. Og de fleste av The New Wines dansbare og lettfattelige popmelodier er da også av det minneverdige slaget. Vi gir likevel trekk for litt for hyppige besøk i cheesy-land (dette gjelder spesielt keyboardisten), men bassistens fantastiske «fotballspiller fra 70-tallet»-look redder en respektabel firer på terningen.

Les mer:La det larme

Dommen
Første serierunde i Bergensligaen er spilt, og vi kan trygt konkludere med at per dags dato er det ingen som kan hamle opp med Fjorden Baby! Enn så lenge...

VIDEO: Se Fredrik fra Datarock og Mikal Telle prate om Opplett-samleren og Bergen

1596

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere