RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En personlig seier

DEBUTANT: Arne-Johan Rauan, populært kalt Bellman, er aktuell med «Mainly Mute».
DEBUTANT: Arne-Johan Rauan, populært kalt Bellman, er aktuell med «Mainly Mute». (C+C Records)
32 år gamle Bellman har tatt seg god tid. Men nå er debutplata endelig her.

(SIDE2): - Jeg føler i grunn at jeg har lykkes allerede, når jeg nå gir ut plata. Det er en enorm seier for meg personlig. Hva som skjer videre føler jeg er ute av mine hender, egentlig. Jeg blir selvfølgelig lei meg om anmelderne slakter plata, men til syvende og sist er jeg superfornøyd med produktet selv. Og det er det viktigste, sier Arne-Johan Rauan AKA Bellman.

Les anmeldelsen på Side2:Norges beste Rev

Lang ventetid
Side2 møter Bellman for en prat på dagen over alle dager for den 32 år gamle artisten. Etter en aldri så liten buzz med to Bylarm-konserter og spilletid på NRK P3 siden midten av 2000-tallet, er endelig den sarte, men grandiose platedebuten «Mainly Mute» her.

- Singelen din heter «Spaceship Move Slow», og du platedebuterer først i en alder av 32. Er du en fyr som liker, eller trenger å ta deg god tid med ting?

- Å, det har vært en lang prosess. Det er riktig. Og jeg er forsåvidt en fyr som liker å ha god tid. Men jeg må si at det hele har tatt lengre tid enn det jeg hadde håpet på. Det er flere grunner til dette, blant annet at min bror (spiller i Bellmans band, journ.anm), fikk kreft. Men at det har tatt lang tid har vært med på å gjøre plata til det den er. Jeg skal likevel innrømme at jeg enkelte ganger var i tvil om at den noensinne skulle bli ferdigstilt, sier Rauan.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Christer er en smart fyr
Bellman er Christer Falck og hans C+C Records nyeste satsning, og hovedpersonen selv har så langt bare positive ting å si om det å følge i Lene Alexandras fotspor.

- Jeg hadde, som helt sikkert mange andre, et veldig skjevt bilde av Christer gjennom media. Så at han viser seg å være en av de hyggeligste og mest kunnskapsrike personene jeg har møtt, var en overraskelse. Samarbeidet vårt har vært utelukkende positivt for meg å langt. Det er alltids noen som tenker på hans puppepop-stunt og lurer på hva i alle dager det er jeg driver med. Men Christer er en smart fyr. Det er svært lite han gjør som det ikke er en plan bak. Og så liker jeg at han har en jævel i seg, og er god til å forvirre pressen, flirer Bellman.

Kritisk til musikkonkurranser
Arne-Johan forteller at Falck tok kontakt etter at Bellman var en av NRK Urørt-finalistene i 2005.

- Men selv om det funka for meg å være med på det greiene der, så har jeg litt kritikk å komme med mot ting som Urørt og til dels Bylarm. Mange av bandene som velges ut i sånne sammenhenger er langt fra urørte, og har spilt inn låter med toppfolk i bransjen og backes tungt av proft management. Dette synes jeg blir gærent og rett og slett skeiv konkurranse når man tenker på de som faktisk sliter og jobber med musikken sin hjemme i garasjen.

Lytt:Bellman på Myspace

Hjemmekjær
Og nettopp hjembyen Larvik er viktige greier for Arne-Johan Rauan. To år på kunstskole i (av alle steder) Moss, er den eneste tiden Bellman har bodd noe annet sted. Men dagene tilbringes derimot ikke bare i garasjen med kompisene lenger. Han har både samboer og sammen med deres førstefødte Alfons (4 måneder), trives Arne-Johan svært godt.

- Det tar bare en og en halv time å kjøre inn til Oslo dersom jeg føler for å være urban, og ellers er det deilig å kunne trekke seg litt tilbake, sier han.

Bellmans debutplate «Mainly Mute» er ute nå. Den passer for øvrig svært godt som soundtrack når du ønsker å trekke deg litt tilbake...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere