RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfeksjonisme i liten skala

STERKT: Dette er en musikalsk opplevelse utenom det vanlige, skriver vår anmelder.
STERKT: Dette er en musikalsk opplevelse utenom det vanlige, skriver vår anmelder. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sikker suksess med hjelp fra Tord Gustavsen og Nils Petter Molvær.

Kristin Asbjørnsen
The Night Shines Like The Day
Universal

«The Night Shines Like The Day» er på sett og vis Kristin Asbjørnsen debutplate. Hun er jo et kjent navn gjennom Dadafon, Krøyt og ikke minst 2006-albumet «Wayfaring Stranger - A spiritual songbook», men dette er den første plata vokalisten står for helt på egen hånd. Det vil si, hun får også god hjelp, blant annet fra jazzpianist Tord Gustavsen.

Nils Petter Molvær spiller dessuten trompet på «Moment». Ja, egentlig burde vel hele drømmelaget av musikere nevnes, så her de: Olav Torget på gitar, Knut Aalefjær på perkusjon, Svante Henryson spiller cello og bass, Jostein Ansnes er med på vokal og lap-steel og Sizwe Magwaza på vokal. Om navnene ikke ringer en bjelle, så må du nesten bare stole på at dette er mennesker som kan sine skalaer.

Til sammen blir «The Night Shines Like The Day» en musikalsk opplevelse utenom det vanlige. Asbjørnsen synger som sedvanlig sterkt, om kjærlighet og sorg (som tydeligvis går hånd i hånd). Personlig savner jeg skarpere fokus på hvert enkelt instrument, men de beherskede trillene og akkordene fra spesielt Gustavsen og Torget er nærmest perfeksjonisme i liten skala. Og til tross for at «The Night Shines Like The Day» er beinhard på sine musikalske rammer føles det langt ifra trangt i Asbjørnsens musikkverksted.

Melodiene til Kristin Asbjørnsen er svært vakre, men ligger naturligvis tettere opp til jazzen enn popen. Hun glemmer ikke gamle røtter og blant såre ballader dukker verdensmusikken og gospel opp. Hør bare på den fantastiske «Rain, Oh Lord». Låta er dessuten et eksempel på inspirasjonen fra norsk folkemusikk som nesten umerkelig sniker seg inn, men som gir en fabelaktig gjenkjennende følelse av å lytte på albumet.

Kristin Asbjørnsens «The Night Shines Like The Day» er en variert godsak fra talentets støpeskje. Du vil ikke bli skuffet over dette kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere