RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest kvinner i Gjensidige NOR-styret

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR topper listene over kvinneandel i styret, med nesten 42 prosent kvinner. Gilde ligger hakk i hæl med 33 prosent, mens samvirkebedriftene som er medlem av Norsk Landbrukssamvirke har en kvinneandel på 23 prosent.

Styreleder Harald Mork i Norsk Landbrukssamvirke er svært glad for at de har klart å øke kvinneandelen i selskapet. Mork mener styrene fungerer bedre etter at kvinnene har gjort sitt inntog.

- Erfaringene så langt, med økt kvinnerepresentasjon, er udelt positive, sier styrelederen i en pressemelding.

Han mener kvinner bidrar til mangfold i styrerommene, ettersom de ofte har en annen erfaringsbakgrunn som gir større bredde i diskusjonen.

Organisasjonene som er organisert innenfor Norsk Landbruksamvirke hadde satt seg som delmål å nå en kvinneandel på 20 prosent i 2005.

I mars 2002 besluttet regjeringen at det skal være minst 40 prosent av begge kjønn i styrene for alle allmennaksjeselskaper, statsforetak, statlige særlovselskaper og statlige aksjeselskap innen 2005. Dersom ikke målet er nådd, er regjeringen innstilt på å lovregulere dette.

Mork håper at suksessen kvinnene har hatt med å komme inn i styrerommene i Gjensidige NOR og Gilde, kan virke motiverende for andre kvinner til å oppsøke liknende utfordringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere