RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Atlantis kan være funnet

Sist oppdatert:
Atlantis kan være gjenoppdaget. Satellittfotografier av et område i det sørlige Spania viser spor av bygninger lik dem den greske filosofen Platon beskrev i sin skildring av den sagnomspunne øya.

Dr. Rainer Kühne fra universitetet i Wuppertal i Tyskland er ifølge BBC overbevist om at moderne teknikk kan gjøre det mulig å finne restene av Atlantis. Han tror det sørspanske området som nå er under gransking, i sin tid ble ødelagt i en oversvømmelse.

Denne naturkatastrofen skal ha inntruffet en eller annen gang mellom år 800 og år 500 før Kristus. Platon, som levde fra 437 til 347 før Kristus, mente at Atlantis lå i havet utenfor det grekerne kalte Herakles' Støtter, og som nå heter Gibraltarstredet.

- Platon skrev om en øy med en diameter på 925 meter og med byggverk plassert i en rekke sirkler med ulik omkrets men samme midtpunkt. Våre bilder viser konsentriske ringer som stemmer med denne beskrivelsen, sier Kühne ifølge BBCs nettsider.

Han viser til satellittbilder tatt over våtmarksområdet som kalles Marisma de Hijonos ikke langt fra den spanske havnebyen Cadiz. På bildene ser man det som kan være rester av to rektangulære templer som passer med Platons beskrivelser, sier Rainer Kühne.
(NTB-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere