RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utdatert gnåling

Sist oppdatert:
Det er lenge siden Anastacia regjerte på pophimmelen, og det er ikke uten grunn.

(SIDE2):

Anastacia
Heavy Rotation
Mercury

Det er fire år siden Anastacias selvtittelerte tredjealbum, mest kjent for singelen «Left Outside Alone». Mye har skjedd i popmusikken siden den gang. Problemet for denne artisten er at trendene forandrer seg, mens hun forblir akkurat den samme. Og når en artist ikke oppdaterer seg er det lett å bli utdatert.

Etter å ha hørt gjennom albumet føler jeg at det er lite som skiller denne fra tidligere utgivelser, annet enn at den er svakere. Anastacias kjennemerke er power-ballader som får ekstra trøkk av den spesielle stemmen. Noen ganger funker det, og det blir skikkelig kraft i låtene. Men på «Heavy Rotation» finnes ikke ett spor som utnytter potensialet. I stedet består den av kjedelige sanger som egentlig ikke kler henne.

Det er ikke Anastacias skyld. Hun prøver tydelig å tilpasse stemmen, men det funker rett og slett ikke. Halvveis i plata høres alt likt ut; som nasalt støy.

Tittellåten «Heavy Rotation» er direkte slitsom, og ødelegger inntrykket av plata. Hvorfor hun har tatt med den banale, pompøse og tidvis kvalme «Never Gonna Love Again» er også et mysterium. Generelt preges produksjonen av sprikende interesser og derfor faller den også gjennom.

Hadde hun holdt seg til edgy soulinspirerte poplåter hadde plata trolig vært langt mer helstøpt. Låtene «Absolutely Positively» og «Same Song» er lyspunkter i en ellers kjedelig produksjon.

Anastacia har talent og stemme, og er stadig like sexy på platecoveret. Men denne plata er for blodfansen.

Les alle musikkanmeldelsene her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere