RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyt en kompis for 12.000

Sist oppdatert:
Er du dreven i «Counter Strike», venter ære og berømmelse. Og penger.

Norwegian E-Sports League er det eneste profesjonelle seriesystemet i Norge. Foreløpig omfatter ligaen bare «Counter Strike», men ifølge primus motor Stian «Morpheus» Johansen vil flere spill komme til etterhvert.

– Vi skal kjøre «Counter-Strike» ut året så vil vi utvide til andre spill. Antagelig blir det «War Craft III» og «Battlefield 1942».

Sjansespill

Ligaer av denne typen har ikke vært noen suksess i Norge. Sjefen på spillkafeen Cyberzone i Oslo mener grunnen er at nordmenn har for dårlig sportsånd.

– Flere ligaer popper opp, men forsvinner igjen. Dersom et lag i ligaen blir virkelig bra forsvinner mange av de andre lagene. I Sverige finnes det flere fungerende ligaer, de er større og de støtter hverandre. Her i Norge rakker de bare ned på hverandre. Det er trist, sier Goran fra Cyberzone.

Johansen er ikke enig, og har helt motsatte erfaringer fra NESL.

– De klanene som er med i NESL oppfører seg merkverdig bra ovenfor andre klaner men det vil vel alltid forekomme at noen sier et eller annet om en annen klan. Dette gjelder vel så og si alle sporter tror jeg. I elitedivisjonen har ingen lag falt fra enda kun 4 kamper gjenstår. I 1. divisjon har 4 lag meldt seg ut på grunn av mangel på spillere eller rett og slett fordi klanen har blitt oppløst.

– Det er nok av seriøse klaner der ute som ønsker å delta i NESL neste sesong så tror jeg nok ikke vil bli et problem i fremtiden. Vi kommer også til å kjøre enda strengere regler innenfor NESL for å holde på de seriøse klanene som virkelig ønsker å være med videre.

Goran på Cyberzone håper virkelig at Johansen har rett, og at Norwegian E-Sports League blir en suksess, tross statistikken.

– NESL er det mest seriøse prosjektet jeg har sett, så håper det går bra. Gamere trenger virkelig en arena.

– Cyberzone har ikke noe samarbeid med NESL foreløpig, men her er alle linjer åpne, avslutter Goran.

Store pengepremier

Og NESL skyter i medvind om dagen. Nylig har Telenor gått inn og sponset ligaen, uten at Johansen vil si hvor mye penger de spytter inn.

Premiesummen for vinneren av Elitedivisjonen er foreløpig ikke fastsatt, men Johansen antar at den endelige vinnersummen vil ligge på rundt 12 000 kroner, skriver Dagbladet.

Her kan du lese mer om Norwegian E-Sports League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere