Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: TV 2

Black metal-vokalist dømt

Promotion med annonselenker

Endelig er denne på supertilbud!

Oddsen med annonselenker

Inter går på ny smell

Vokalisten «Gaahl» i black metal-bandet Gorgoroth er dømt til ett år og seks måneders fengsel etter å ha mishandlet en 40 år gammel mann.

- Volden i dette tilfellet har karakter av mishandling, skriver retten i dommen mot den 28 år gamle vokalisten.

Dommen ble forkynt til tiltalte tirsdag ettermiddag og er i samsvar med aktors påstand. Ifølge dommen virket det skjerpende at den tiltalte er dømt for lignende voldspisoder to ganger tidligere.

- Regien tiltalte la, skapte dødsangst hos fornærmede. For fornærmede må opplevelsen av at det var flere innom uten å hjelpe, forsterket følelsen av hjelpeløshet, heter det i dommen.

Skulle drikke blodet
Retten fant det tilstrekkelig bevist at volden foregikk over lengre tid. De legger til grunn i dommen at det skal ha kommet til håndgemeng mellom tiltalte og den fornærmede.

De ser ikke bort fra at 40-åringen kan ha slått først, men at volden tiltalte umiddelbart svarte med gikk langt utover det som var nødvendig for å forsvare seg mot angrepet. Den fornærmede ble ifølge dommen slått, sparket og skallet i hodet talløse ganger.

- Etter å ha blitt skamslått, ble han plassert i en stol der volden fortsatte med kombinert med verbale utsagn fra tiltalte. Retten legger til grunn at tiltalte sa han skulle drikke blodet til fornærmede. Retten har ikke tro på at tiltalte hadde tenkt å gjøre det. Utsagnene ble vel heller uttalt for å skape frykt gjennom råheten, heter det i dommen.

Må betale erstatning
Den fornærmede 40-åringen krevde under rettssaken å få dekket utgifter, samt å få utbetalt en erstatning på opp til 100.000 kroner. Mannen fikk skader i hodet, samt et komplisert nesebrudd. I ettertid har den fornærmede hatt alvorlige psykiske problemer og er fremdeles uføretrygdet.

Sunnfjord tingrett kom til at «Gaahl» må betale oppreisningserstatning på 75.000 kroner til offeret, samt dekke tap han har hatt på nesten 29.000 kroner.

Ikke tatt stilling til anke
Ifølge «Gaahl»s advokat, Christian Eckhoff, har black metal-vokalisten ikke bestemt seg for om han vil anke dommen.

- Dommen må synke litt og vi vet ikke om vi vil anke. Vi ble enige om å ikke snakke om det i dag, sier Eckhoff til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke kommentere dommen, eller hvordan «Gaahl» reagerte på dommen. Ankefristen starter 14. mai og går ut 28. mai.

- Vi har god tid i utgangspunktet på om vi vil anke, og vil lese dommen nøye, sier Eckhoff.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus
Våre bloggere

Mina Gerhardsen

Penger lukter faktisk

Sammy Myklebust

Gull til Ægir Bryggeri

Tor Hammerø

Bugge med vennefest

Anders Nordstad

Billig politikk

Kjell-Ola Kleiven

Min største frykt