Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

- Sæd sinker rynkene

Promotion med annonselenker

FÅ IGJEN PÅ LAGER! Dingsen for deg som vil sove godt

Oddsen med annonselenker

Stabæk fortsetter medaljejakten

En norsk forsker håper å tjene store penger på en hudkrem med det aldringshemmende molekylet spermin. Han innrømmer likevel at det kan være enda mer effektivt å smøre sæd rett i fjeset.

Allerede i 1983 tok forsker Erik Løvaas verdenspatent på antioksidanten spermin for bruk i fiskeoljer, matproduksjon og hudkrem.

Forskeren kom over det enkle molekylet spermin da han på oppdrag fra Universitetet i Tromsø og Fiskeriteknologisk forskningsinstitutt skulle finne gode, stabile antioksidanter som kunne sikre holdbarhet for fiskeolje.

Verdenslansering
Stoffet var allerede godt kjent, men Løvaas var den som i 1983 oppdaget sperminets anti-oksiderende virkning. Selv kaller han oppdagelsen en sensasjon.

Nå har forskeren gått sammen med investorene Toivo Møller Pettersen og Even B. Hegbom i Luma Invest med sikte på en verdenslansering av en anti-aldringskrem der spermin er det aktive stoffet.

Investorene mener de sitter på «ungdomskilden» og sammenligner forskerfunnet av sperminets virkningen på hud med oppdagelsen av fluoret effekt på tennene. De håper å tjene store penger på produktet.

Men spermin, er ikke det¿
Forsker Erik Løvaas sier at til avisen Nordlys onsdag at det også er «mye spermin i mannlig sperm». Faktisk «mye høyere konsentrasjon enn i vårt syntetiske produkt».

– Er det ikke da like greit, eller bedre, å smøre sæd direkte i fjeset? spør TV 2 Nettavisen.

– Jo, for de som ønsker det, så.

– Vil du anbefale det?

– Vel, he, sæd kan jo innholde sykdommer du ikke vil ha. Det er den negative siden. Det positive er at spermin har vist seg veldig nyttig til å bremse aldring. Og konsentrasjonen er jo særlig høy i sæd, gjentar Løvaas.

Godt dokumentert
Løvaas forsikrer at det er svært godt dokumentert at spermin virkelig virker godt mot aldring:

- Bak dette ligger det ganske betydelig forskning overalt i verden. Det man er sikre på, er at når man har celler i kultur og kan studere aldringen, da foregår prosessen langsommere når spermin er til stede, avslutter gründer-forskeren

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus