RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beklaget overfor Riseth

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Riksklyse, sa Erik Hagen om Vidar Riseth. Nå har Vålerenga-direktør Kjetil Siem snakket ut med RBK-spilleren.

Erik Hagens uttalelser om norske toppspillere har skapt bølger i fotball-Norge. Meningene er mange, og TV 2 Nettavisens forum har flommet over av innlegg for og imot uttalelsene. Noen mener uttalelsene er greie og skaper liv. Andre mener de er langt over streken, og at Hagen burde vært straffet.

- Det var en av de spillerne som Erik Hagen omtalte, som kunne føle seg tråkket på. Det var Vidar Riseth. De andre må tåle det som ble sagt. « Titten tei» og «sutrekopp» må folk tåle, sier Siem til TV 2 Nettavisen.

VIF-sjefen ringte derfor til Riseth, som Hagen kalte «den største riksklysa» .

- Vi hadde en lang samtale, og snakket om bakgrunnen for det som skjedde og hvordan vi som klubb ser på dette. Da var det greit for ham, sier Siem.

- Så Erik Hagen kommer ikke til å si unnskyld selv?

- Nei, jeg pålegger ikke Erik Hagen å ringe noen. Spesielt ikke etter at Vidar mente at det hele var greit nå. Om nødvendig får de ta hverandre i hånda når RBK og VIF møtes senere i år, sier Siem videre.

- Hvis noen av de andre som ble omtalt skulle føle behov for en forklaring får de ta det i tur og orden ettersom de møter Vålerenga og Erik Hagen senere i år, legger han til.

Riseth takker for samtalen.

- Det var hyggelig at Vålerenga-sjefen ringte. Det var godt å høre at han beklaget det som hadde skjedd. Vålerenga viser seg som en voksen klubb. Men jeg vil understreke at jeg aldri har hatt noe imot Erik Hagen, og at jeg heller ikke har noe imot ham nå, sier Riseth til TV 2 Nettavisen.

- Så du hilser på Erik Hagen når dere møtes til kamp?

- Det kan jeg love deg at jeg vil gjøre, sier Riseth.

Vålerenga-spillerne hadde fri torsdag, men Siem snakket med Erik Hagen på telefonen. Midtstopperen skal ha forstått at uttalelsene om Riseth var i hardeste laget.

- Kan det bli aktuelt med noen regler eller mediatrening for å unngå at dette skjer igjen?

- Vi skal være en åpen klubb, og det ville bli kunstig hvis vi kontrollerte hva spillere sa. Jeg er mer opptatt av at man skal lære mens man går i stedet for rigide regler, men man skal selvfølgelig ikke skjelle ut andre, sier Siem videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere