RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er tidenes mest undervurderte plater

Sist oppdatert:
De fikk lunken mottagelse da de kom i salg, eller solgte skuffende i forhold til hva de burde ha gjort. Her er de ti mest undervurderte platene i musikkhistorien.

1. Pink Floyd - A Momentary Lapse of Reason

Da denne kom skrek mange Pink Floyd-fans verden over at det ikke var riktig Pink Floyd siden Roger Waters ikke var med. Det er omtrent som å slutte å heie på LIverpool fordi de solgte Kevin Keegan. Plata solgte godt, men har likevel fått et slags vedheng med at det "ikke er riktig Pink Floyd." Egentlig betyr det utrolig lite, plata er en deilig reise i musikk - hør bare på Learning to Fly, Sorrow og On the Turning Away. Platen er forresten produsert av Bob Ezrin, mannen som også produserte The Wall.

2. a-ha - Scoundrel Days

Den første platen var en superselger, men oppfølgeren klarte aldri å følge opp de samme salgstallene. Kvalitetsmessig er likevel platen milevis bedre enn sin forgjenger. Sanger som Manhatten Skyline og Cry Wolf er og blir noen av a-has aller beste. Hadde fortjent å selge mer enn Hunting high and Low.

3. Bruce Springsteen - Tunnel of Love

Når denne kom som en oppfølger til Live-boksen og Born in the USA ble den noe ambivalent tatt i mot, og det til tross for platens åpenbare kvaliteter. Her finner du Tougher than the Rest, Spare Parts, Two Faces og flere andre sanger som viser en sår og utrolig kreativ side ved Bruce Springsteen.

4. Lou Reed - New York

Platen ble relativt godt mottatt, men solgte aldri så mye som hans andre plater. Likevel er dette kanskje en av de aller beste platene Lou Reed har i sitt magfoldige arkiv. Hør bare på sangen "Dirty Blvd" eller "Last Great American Whale" for å finne ut hvor bra dette er.

5. R.E.M. - Monster

Denne platen ble ikke akkurat fansens favoritt når den kom. Veldig mange klaget over at R.E.M. hadde plugget inn gitarene og prøvde seg på en Neil Young. Det verste er jo at de faktisk klarte det.

6. Nirvana - In Utero

Vel, de fleste har hørt og kjøpt "Nevermind" - men dessverre har litt for mange oversett at oppfølgeren var minst like bra. Raoe Me, Dumb, Pennyroyal Tea og All Apologies er klassikere.

7. Thinkerbell - Thinkerbell

Kanskje en av de beste norske platene noensinne. Fikk aldri den kommersielle suksessen den burde hatt. Noen burde grave den fram igjen og lansere den internasjonalt.

8. DumDum Boys - Sus

Siden vi er i det norske hjørnet tar vi med DumDum Boys nest siste plate, SUS - som riktignok solgte helt OK i 1996, men som ble offer for tidligere mesterverk i sammenhengens store lekeplass. Vel, her får deu Texas, Møkkamann, Frifot og mange andre deilige sanger.

9. KISS - Music from The Elder

Den Kiss-platen som har solgt absolutt minst i historien, produsert av samme mannen som har stått bak The Wall og A Momentary Lapse of Reason som du finner over. Dette er faktisk Kiss på sitt mest kreative, selv om det kanskje ikke sier så alt for mye.

10. Bob Dylan - Self Portrait

Til tross for et forfedelig cover er dette et album som faktisk holder seg godt. Sangene "I forgot more than you'll ever know," "All the tired horses" og øh... "Mighty Quinn" finner du alle på dette 24 sangers lange albumet med stort sett coverversjoner.

Hva mener du? Hvilke plater bør folk oppdage som de ikke har oppdaget før?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere