RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjell O. Kran går av

Idrettspresident Kjell O Krans fremtid står på spill når han i dag presenterer regnskapet.

Sist oppdatert:
Idrettspresident Kjell O. Kran og generalsekretær Ivar Egeberg trakk seg med umiddelbar virkning etter møtet med kretsene tirsdag.

I tirsdagens møte med idrettskretsene ga Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) beskjed om at det bokførte underskuddet i 2003 er på 35,9 millioner kroner.

Kran og Egeberg trakk seg
Som en konsekvens av dette, trakk både idrettspresident Kjell O. Kran og generalsekretær Ivar Egeberg seg fra sine stillinger med umiddelbar virkning.

- Vi har et ansvar, og jeg er det ansvaret bevisst. Jeg har i dag derfor meddelt styret at jeg trekker meg som idrettspresident, sa Kjell O. Kran på tirsdagens pressekonferanse.

- Det er gjort feilvurderinger på markedssiden som har fått dramatiske konsekvenser. Dette burde jeg ha fanget opp på et tidligere tidspunkt. Dessverre har jeg ikke fått fullstendig informasjon til rett tid...det er uansett mitt ansvar, og derfor går jeg av umiddelbart, forklarte den avtroppende idrettspresidenten.

Kulturministeren orientert
Grete Fossli blir fungerende president frem til et ekstraordinært møte, melder TV 2.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ble tidlig orientert om idrettspresidentens avgang.

- Jeg tar denne informasjonen til etterretning, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Vi har innledet en prosess om idrettsforbundets økonomi. Jeg har bedt om å bli løpende orientert om hvordan Idrettsstyret og administrasjonen vil håndtere de økonomiske problemene NIF er oppe i, sier Svarstad Haugland.

28,5 i reelt underskudd
7,5 millioner av de 35,9 millionene blir ført over på neste års budsjett som et ledd i satsingen fram mot sommer-OL 2004, slik at det reelle underskuddet er på 28,4 millioner for 2003.

Idrettsstyret vedtatt å innkalle til ekstraordinært idrettsting i forbindelse med ledermøtet i april. Resten av Idrettsstyret har besluttet å stille sine plasser til disposisjon, men fortsetter til det ekstraordinære tinget i april.

- Mangler tillit
Idrettskretene regnet på forhånd med et underskudd på mellom 20 og 30 millioner kroner.

- Med slike tall må Kran gå av. Han har i så fall ikke tillit og bør ta sitt klare ansvar som styreformann, sa Edgar Broks, president i Volleyballforbundet allerede før tirsdagens møte.

På Idrettstinget i fjor sommer lovet Kran & co et overskudd på to-tre millioner kroner.

Innsparingsprogram
Hovedårsakene til det betydelige underskuddet er tap som følge av NRK-avtalen om salg av TV-plakater, restkostnader ved OL i Salt Lake og svikt i sponsorinntekter, skriver NIF i en pressemelding.

NIF vil nå legge frem et innsparingsprogram over 3 år med kostnadskutt på minst 12 millioner kroner pr. år for å dekke inn underskuddet. Med fjorårets underskudd er NIFs negative egenkapital på 46.1 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere