RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener fett på nettverkssalg

Sist oppdatert:
Nettverksselskapet Shine Club og gründer Anne-Hill Gunstensen vokste og tjente gode penger i andre kvartal. Selskapet vurderer en børsnotering i fremtiden
Shine Club, som selger helsekost- og hudpleieprodukter i en nettverksmodell, hadde et resultat før skatt på 1,8 millioner kroner i andre kvartal, mot 0,7 samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte fra 10,9 til 15,2 millioner kroner.

Shine Club har siden i vår blitt handlet via Fondsmeglerforbundets liste over unoterte aksjer. I dag er aksjen opp 8 prosent til 6,50 kroner, noe som verdsetter selskapet til 145 millioner kroner.

Daglig leder Frank Bjordal sier til iMarkedet at han venter fortsatt vekst fremover, i omtrent samme takt som i første halvår, altså rundt 50 prosent. I tillegg venter han økt driftsmargin. - Vi venter et sterkere andre halvår enn første, sier Bjordal.

Han mener det er positivt for selskapet med oppføring på Fondsmeglerforbundets såkalte A-liste, for selskaper som vil drive en systematisk informasjonspolitikk.

- Vi lever av troverdighet, fastslår han.

Han peker også på at børsnoteringen av det svenske nettverksselskapet Oriflame, som selger kosmetikk, har bidratt til å heve bransjens profil. Dette selskapet verdsettes til 13 milliarder svenske kroner på Stockholmsbørsen.

Men samtidig medgir han at bransjen sliter med at en del selskaper utgir seg for nettverksmarkedsføringsselskaper, men i realiteten minner mer om pyramidespill.

- Det er trist at det er noen selskaper som misbruker en i utgangspunktet veldig attraktiv måte å distribuere og markedsføre varer på. Men stadig flere får uansett øynene opp for det positive i denne modellen, sier han.

Bjordal sier at selskapet ser på A-listen til Fondsmeglerforbundet som en anledning til å opererer mer som et børsnoterte selskap.

- Det å notere selskapets aksjer på A-listen er et første, lite steg ut i det offentlige rom, sier Bjordal.

Han legger til at en børsnotering kan komme i fremtiden. - Dersom størrelsen blir riktig, vil vi nok vurdere det, sier Bjordal, som mener at man bør opp i en omsetning på 100 til 200 millioner kroner før det kan være hensiktsmessig med en børsnotering.

På eiersiden er tidligere BikBok-gründer og investor Karstein Gjersvik stor. Han er også arbeidende styreleder. I tillegg er gründeren Anne-Hill Gunstensen en betydelig aksjonær. Flere andre erfarne næringslivsfolk er også inne i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere