RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernenes økofavoritter

EKSKLUSIVITET: Stella McCartney, Erbavia og Juice er noen av økologiske merkene som lanseres i Norge.
EKSKLUSIVITET: Stella McCartney, Erbavia og Juice er noen av økologiske merkene som lanseres i Norge. Foto: Camilla Flaatten (Side2)
Hørt om Stella McCartneys makeuplinje? The Organic Pharmacy eller Erbaviva? De er alle hundre prosent økologiske hudpleieprodukter og i Norge nå.

(SIDE2): Norges aller første økologiske parfymeri har åpnet på Frogner i Oslo. Her fører de kun eksklusive økologiske produkter. Dyrt og ikke noe for deg, tenker du kanskje.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden her!

Ikke ille
Men Side2 blir overrasket over prisnivået, som er mye gunstigere enn antatt i den lekre lille butikken som har åpnet ved siden av storesøster Gimle Parfymeri. Parfymeriet er hundre prosent økologisk og fører fem hudpleiemerker, pluss økologisk te og økologiske duftlys uten parafin. Eksklusiviteten er stor, og det lille parfymeriet har fått inn merker som ingen andre i landet fører.

Les også:Side2 testet organisk hårfarge!

Økologisk over hele linja
Produktene til klesdesigner og Beatles-datter Stella McCartney står i hyllene, og de er alle hundre prosent naturlige. Det er egentlig umulig, men for designeren selv var det veldig viktig at produktene ble ett hundre prosent helt naturlige - og hun klarte det.

- Det er viktig for oss at produktene er det aller beste på markedet. Økologisk og naturlig har blitt trendord og brukes i så mange vendinger, men alle våre merker er sertifisert og absolutt hundre prosent økologiske, sier Camilla Schjelderup hos Gimle Parfymeri til Side2.

Markedet for økologiske produkter har eksplodert de siste par årene, og kleskjeder, klesdesignere, matvarekjeder og vinprodusenter står i kø for å merke varene sine med det grønne stempelet som viser at de tenker på miljø og rettferdighet.

- Bak alle de økologiske merkene står det folk som er så engasjert i miljø og dyrevern. Stella McCartney vokste jo opp på en veganergård og har fått dette inn med morsmelken, så hun lever og ånder for dette. Både The Organic Pharmacy og Erbaviva ville utvikle et produkt som var sunt og godt for mor og barn, forteller Schjelderup.

Les også: Åpne for økologisk mote
Les også: Velg økologisk til håret

Stjernefavoritter
Nicole Kidman (40) er en av de gravide stjernene som har trykket mor- og barnproduktene til sin mage i disse månedene, og hun skal spesielt ha falt for det duftende badesaltet utviklet til gravide kvinner.

Shjelderup forteller at foreldre til små barn tenker mer og mer på hva de spiser, og spesielt gravide kvinner er veldig opptatt av de spiser under graviditeten og i småbarnsfasen.

- Vi merker at flere og flere tenker også på hva slags produkter de bruker i hverdagen og hva de smører på huden. De vil ha økologiske produkter, sier hun.

Les mer her: Bli maks fruktbar

Nicole Kidman er ikke den eneste stjernen som går for det økologiske. Også den bohemaktige filmstjernen Kate Hudson (29) har i to år jobbet med en serie produkter som hun endelig får lansere denne sesongen.

- Vi har selvsagt Oprahs aller nyeste favorittprodukt også, en rensekrem som heter Carrot, ler Schjelderup. Vel, hvis Oprah sier det så.

Andre økologiske merker som selges i Norge er:

° Dr. Hauschka

° Simply Organic

° Alva Naturkosmetikk

° Dermanord

° Weleda

° Aveda

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere