RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er sjørøverne

Sist oppdatert:
Frankrike har sendt krigsskip mot de somaliske piratene.

Fredag morgen kapret somaliske pirater den privateide franske lukusyachten «Le Ponant». Ombord på yachten er et mannskap på 30.

Den franske fregatten «Le Commandant Bouan» skygger nå piratene, men franske myndigheter vegrer seg mot å borde yachten.

Piratene skal ha kurs mot hovedbasen sin, den somaliske kystbyen Eyle (se kart nederst i artikkelen).

Den franske statsministeren Francois Fillon er bekymret for sikkerheten til mannskapet og mener det er for tidlig å gå til aksjon mot piratene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi har kontinuerlig kontakt med Ponants eiere og vi diskuterer flere forskjellige alternativer. Mannskapets sikkerhet er uansett det viktigste, sa Fillon ifølge Reuters.

Frankrike har en marinebase i miniputtlandet Djibouti rett nord for Somalia. Ifølge Reuters vurderer franskmennene en felles aksjon med marinestyrker fra Canada og USA.

Farvannene utenfor Somalia regnes som de mest farlige i verden. Det til tross for at kystlinjen patruljeres av krigsskip fra flere nasjoner. I løpet av 2007 har pirater bordet minst 30 skip.

Dersom piratene lykkes i å seile yachten inn til somalisk havn vil det komplisere en eventuell internasjonal redningsaksjon.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere