RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanal 24 avslører programplanene

Sist oppdatert:
Striden i retten er over, nå presenterer Kanal 24 sitt sendeskjema. Her er kanalens satsingsområder.

26 nyhetsbulletiner i døgnet og i tillegg hyppige avbrudd i andre sendinger med siste nytt. Kanal 24s stab har tatt mål av seg til å bli tunge på nyheter.

- Vår målsetting er å bli gode på nyhetssendingene, og framfor alt raskere i forhold til våre konkurrenter med de viktigste og siste nyhetene, sier redaksjonssjef i Kanal 24, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn til NTB.

Ung stab
I Kanal 24s hovedkvarter i Fredrikstad rår hun over ti nyhetsreportere. I tillegg skal TV 2 levere et ikke ubetydelig antall nyhetsinnslag med sin stab. Også NTB blir nyhetsleverandør.

- Vi har ti reportere, alle i alderen 23 til 35 år, som skal være stasjonert i Fredrikstad. Dessuten vil TV 2 med seks reportere i Oslo bli en viktig del av vår nyhetsoppbygging, sier Rotevatn.

Hele staben i Kanal 24 har jobbet med riksnyheter tidligere. Flere av dem er håndplukket fra NRK, VG, TV 2 og Nettavisen. Selv kommer Rotevatn fra nyhetsavdelingen i NRK.

- Vi vil være først med det siste, sier hun, og min tidligere arbeidsgiver NRK skal vi i hvert fall slå, garanterer 28-åringen med et lurt smil.

Trekker veksler på TV 2
Både Kanal 24s sjef Arne H. Krumsvik og Rotevatn mener kanalen har et fortrinn på nyheter med TV 2 på laget. TV 2s nyheter vil i stor grad bli sluppet på eteren uredigert.

Foreløpig er det usikkert hvor stor del av de samlede nyhetsinnslagene som vil komme fra TV 2.

- Det er uansett feil at to tredeler, slik det har vært skrevet, vil bli produsert av TV 2, bedyrer Rotevatn.

Før kanalen er gått på lufta, ser hun det som umulig å komme med et forholdstall mellom TV 2s bidrag og Fredrikstad-redaksjons egne nyheter.

Her er noen av programmene Kanal 24 skal sende:

07-10: «Lys våken» med Lars Erik Mørk og André Eilertsen. Nyheter, vær og føre, trafikk og morgenmusikk.

10-12: «Walthers verden» med Annette Walther og Marie Theisen. Et lformiddagsprogram, som ifølge Kanal 24 selv skal handle om samliv, helse, psyke, drømmer, sex, mote, mat og andre tema. Alt mulig, med andre ord

12-13: «Sarahs Safari» med Sarah Natasha Melbye og Anders Hornslien. Kanal 24s reiseprogram.

13-15: Ingebjørg Aadland og Brita Møystad Engseth er på lufta med et kulturprogram med anmeldelser og omtaler av filmer, konserter og litteratur.

17.15-17.40: «Fokus», aktuelt debattprogram med Nina Kraugerud som programleder. Det gjenstår å se om Kanal 24 får beholde navnet. Les mer om striden med TV Norge her.

Nyhetspuls går med jevne mellomrom hele dagen, med Audhild Gregoriusdotter Rotevatn som viktig stemme. Sendigene starter klokken 06.00 om morgenen, og går hver hele time fram til midnatt.

Dette er menneskene i Kanal 24:

Kristopher Schau har forlatt NRK og er kanalens «huspoet» fem dager i uken.

Knut Inge Seem går fra NRK og skal lede Kanal 24s sportsprogram.

Andres Diaz har fått jobben som programleder for et ukentlig hipp hop-show som kalles «Gatemusikk».

Jon Henriksen blir helgevert.

Anders Høglund, kjent for opphetede debattprogram på konkurrenten P4, er hentet til Kanal 24. Det tar en stund før kranglefanten er på lufta, han har karantene til våren.

Guri Heftye skal lage litteraturprogrammet «Deichman».

Petter Nome kjører et ukentlig livssynsprogram kalt «D-dagen».

Alex Rosén skal sjekke føreforhold og snødybder i hele Norge, og går dermed fra rollen som redaktør i mislykkede Weekend til skiboms for Kanal 24, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere