RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haakon har fått el-bil

Sist oppdatert:
Norges kongefamilie har stort sett blitt observert i mørke BMW-er de siste årene, men nå har kronprinsparet gått stikk motsatt vei.

Informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen bekrefter overfor NTB at en el-bil nå inngår i bilparken til kronprinsparets stab.

Kollektivfelt
Bilen kan komme til svært god nytte når kronprinsparet nå bosetter seg på Skaugum i Asker. Køene i morgenrushet på E18 mellom Asker og Oslo er velkjente, men med el-bil kan kronprins Haakon og hans stab benytte seg av kollektivfeltet når de skal kjøre fra Skaugum til Slottet og dermed unngå de verste køene i trafikken.

Gjeruldsen vil ikke bekrefte om bilen skal brukes på denne måten, men med en el-bil har de i hvert fall muligheten til å benytte kollektivfeltet fullt lovlig.

Snek ikke
Verken kong Olav eller kong Harald benyttet seg av kollektivfeltet på E18 da de bodde på Skaugum. De satt i bilkø både morgen og ettermiddag på vei til og fra «jobben» i Oslo. Også bilen med skolebarna kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise måtte innrette seg etter trafikken, uten mulighet til å snike i køen.

Kronprinsparet regner med å være flyttet inn på Skaugum før jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere