RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormen Clara raser nordover

Stormen «Clara» som torsdag feide med orkan i kastene langs kysten fra Stad, er på vei mot Finnmark.

- Stormen vil bare stå på noen timer på hvert sted. Den vil ha rast seg ferdig oppover kysten til og med Kirkenes innen fredag kveld, melder værvarslinga i Tromsø ifølge NTB.

Stormen nådde Tromsø ved 17-tiden. De lokale veimyndighetene vurderte da å stenge Sannesundbrua over fra Tromsøya til Kvaløy.

Da stormen var på det sterkeste i byen ved 18-tiden, hadde politiet ennå ikke fått meldinger om skader i området, bortsett fra et par veltede trær.

- Vindfeltet er ventet å nå innover Finnmark natt til fredag, med full storm i Vest-Finnmark, sier meteorolog Martin Dahl Grønnevet i Storm Weather Center.

Ekstremvarsel
Vindstyrken i Clara førte til at Meteorologisk institutt utstedte ekstremværvarsel og advarte folk mot å være utendørs. Flere steder i Nord-Norge måtte ferjer innstilles på grunn av uværet.

- Det er lenge siden vi har opplevd maken til uvær, sier ordfører Harald Adolfsen i Værøy utfor Lofoten til NTB.

All trafikk til og fra øysamfunnet Værøy og Røst i Nordland ble innstilt torsdag på grunn av stormen som raser langs kysten av Nord-Norge. Torsdag ettermiddag hadde det ikke kommet inn meldinger om personskader eller større materielle skader.

Flyplassen åpnet
Ved 13-tiden torsdag åpnet Bodø lufthavn igjen for trafikk etter ulykken torsdag morgen, da et fly krasjlandet på flyplassen, opplyser operasjonsleder Jan Lekang i Bodø politidistrikt. Det var ikke uværet, men flyulykken og behovet for å sikre det havarerte flyet som gjorde det nødvendig å stenge flyplassen, ifølge Lekang.

Ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge blåste det torsdag ettermiddag full storm i Bodø. To personbiler ble skadd da vinden rev av et tak i et ubebodd hus. To andre hustak måtte sikres, men verken redningssentralen eller politiet fikk torsdag inn meldinger om større ulykker i området.

Da nordgående hurtigrute skulle anløpe byen ved 12.30-tiden torsdag, var vindstyrken 35-40 m/s. Hurtigruten hadde ingen muligheter for legge til kai, men måtte vente flere timer før den kunne gå inn i havneområdet.

To kommuner i Nordland fylke var uten strøm torsdag ettermiddag.

- Men stormen har så langt ikke forårsaket skader eller ulykker som har krevd utrykning av politiet, sier Lekang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere