RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yngve til topps i helgen

Den norske filmen «Mannen som elsket Yngve» var helgens mest sette.

(Side2:) Til nå har over 30.000 mennesker vært på kino og sett filmversjonen av Tore Renbergs velkjente roman med samme navn, ifølge Filmweb.no

Filmen foregår i 1989 og handler om Jarle (Rolf Kristian Larsen) som går på videregående skole, liker alternativ rock og radikal politikk. Han spiller i punkband, er kjæreste med pene og kule Katrine, men får problemer når han også tiltrekkes av en ung mann kalt Yngve som i tillegg til å være gutt, kler seg i hvitt, spiler tennis og hører på synthmusikk. Krise!

«Mannen som elsket Yngve» er en humoristisk og nostalgisk tripp tilbake til perioden før ironi, naivisme og YouTube» skrev vår anmelder, som like så godt slo til med en femmer på terningen.

Les anmeldelsen her: Alternativ kjærlighetshistorie

Skuespillerne ble satt til å høre på åttitallssanger for å komme i rette stemning. Alle de tre hovedrolle innehaverne er enige om at det ikke er stor forskjell på å være ung i dag i forhold til i 1989, men at det nok er mer akseptert å være homofil i dagens samfunn.

Les mer her:Den aller sterkeste forelskelsen

Helgens nest mest sette film er den amerikanske barnefilmen «Alvin og gjengen», tett etterfulgt av actionfilmen «Jumper» med blant annet kjekkasen Jamie Bell i hovedrollen.

Les anmeldelsen her: Kor e alle helter hen?

En annen norsk film som har gjort det bra i helga er barnefilmen SOS Svartskjær. Filmen handler om tre barn og en sel, som må overliste en skummel bande narkotikasmuglere på vestlandskysten.

Les anmeldelse her:Action ut mot havet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere