RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til krig mot scientologene

Sist oppdatert:
Aksjonister demonstrerte foran Stortinget etter Tom Cruise-kontrovers.

(iOslo.no) Mellom 30 og 50 demonstranter samlet seg foran Stortinget i dag for å markere sin motstand mot Scientologi-kirken. Gruppen utenfor Stortinget besto av utenforstående, folk som hadde vært i kontakt med kirken, og pårørende til folk som tidligere hadde vært medlemmer.

Bakgrunnen er at et intervju av Tom Cruise, der superstjernen forklarer svært inngående om sin religion, ble fjernet fra videonettstedet YouTube. Ifølge kritikere av kirken var dette klippet fra en intern seremoni, og scientologikirken, som har opphavsrett til klippet, sørget for å få det fjernet fra nettstedet. Kritikerne mener scientologene bedriver sensur, og varslet i forrige uke at de ville demonstrere mot kirkens metoder.

MASKERT: Gruppa «Anonymous» slåss mot Scientologi-kirken.

Demonstrerte verden over
I går møtte demonstranter opp utenfor kirkens lokaler i USA, Canada, Nederland og Storbritannia, i en samordnet demonstrasjon verden over. Målet er ifølge en pressemelding å ta fra Scientologikirken all makt.

Demonstrantene i Oslo ble bedt om å flytte på seg da de tok tilhold utenfor scientologenes lokaler i Kirkegata i Oslo sentrum.

Demonstrantene var delvis maskert under aksjonen, noen av maskene lik de brukt i filmen «V for Vendetta». Dette var for å forsterke budskapet av at kritikken er anonym. Men de iOslo.no snakket med, understreket at de ikke var redde for sanksjoner fra kirken.

Ingen av demonstrantene ville umiddelbart la seg navngi.

- Vi har ingen leder, det er noe av poenget. Vi er en anarkistisk gruppering, sier en av dem til iOslo.no.

- De er intolerante
Pamflettene som ble delt ut av demonstrantene kalte kirkens virksomhet svindel, og fortalte historier om mistenkelige dødsfall blant kirkens medlemmer.

Politiet grep ikke på noe punkt inn mot demonstrasjonen, som foregikk fredelig og lavmælt.

Matthias Fosse er scientologikirkens talsmann i Norge.

- Jeg er bare glad for at det ikke gikk verre enn det gjorde i helgen. Demonstrantene som gjemmer seg bak anonymiteten står for religiøs intoleranse. De må tenke på at det også er mennesker i vår kirke, sier han til iOslo.no.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere