RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dag kastes Nadeja ut

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Hun er en sentral forsker ved NTNU - og midt oppe i en doktorgrad. I dag blir hun kastet ut av landet.

I dag kastet Nadeja Sokolova (31) ut av Norge til tross for at hun er sentral i et forskningsprosjekt ved NTNU og nesten ferdig med en doktorgrad. Regjeringen stoler fullt og helt på utlendingemyndighetenes vurdering i saken.

Den russiske kvinnen har vært i Norge i nesten 11 år. Fordi hun pendlet mellom Kristiansand og Oslo mens hun forsøkte å få opphold, skal hun ha brutt regelen om felles bolig ved familiegjenforening. Det har ikke vært noen bønn hos UDI og UNE.

Se video(artikkelen fortsetter under)

214920

Statssekretær LIebe Riber-Mohn forstår at folk reagerer, men mener media må ta skylden for det:

- Noe av utfordringen når enkeltsaker fremstilles er jo at det ikke nødvendigvis viser kompleksiteten og begge sider av en sak, sier hun til TV 2 Nyhetskanalen. Hun sier hun har full tillit til UNEs vurderinger.

Dagens utlendingslov åpner ikke for at man kan endre sin søknad underveis i prosessen. Hadde det vært mulig, ville trolig Nadeja fått bli i Norge, ifølge TV 2 Nyhetskanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere