RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

I dag kastes Nadeja ut

Sist oppdatert:
Hun er en sentral forsker ved NTNU - og midt oppe i en doktorgrad. I dag blir hun kastet ut av landet.

I dag kastet Nadeja Sokolova (31) ut av Norge til tross for at hun er sentral i et forskningsprosjekt ved NTNU og nesten ferdig med en doktorgrad. Regjeringen stoler fullt og helt på utlendingemyndighetenes vurdering i saken.

Den russiske kvinnen har vært i Norge i nesten 11 år. Fordi hun pendlet mellom Kristiansand og Oslo mens hun forsøkte å få opphold, skal hun ha brutt regelen om felles bolig ved familiegjenforening. Det har ikke vært noen bønn hos UDI og UNE.

Se video(artikkelen fortsetter under)

214920

Statssekretær LIebe Riber-Mohn forstår at folk reagerer, men mener media må ta skylden for det:

- Noe av utfordringen når enkeltsaker fremstilles er jo at det ikke nødvendigvis viser kompleksiteten og begge sider av en sak, sier hun til TV 2 Nyhetskanalen. Hun sier hun har full tillit til UNEs vurderinger.

Dagens utlendingslov åpner ikke for at man kan endre sin søknad underveis i prosessen. Hadde det vært mulig, ville trolig Nadeja fått bli i Norge, ifølge TV 2 Nyhetskanalen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere