RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansefeber-Mona prøver seg igjen

Sist oppdatert:
Håpefulle dansere strømmet til Sentrum Scene i håp om å bli Skandinavias beste danser.

(SIDE 2): - Jeg er veldig nervøs, sier Mona-Jeanette Berntsen.

SE BILDER FRA AUDITIONEN UNDER

Om du kjenner igjen navnet er det kanskje ikke så rart, Mona var nemlig den uheldige deltakeren som måtte forlate «Dansefeber» i fjor da hun skadet foten.

Les mer: Her ryker dansedrømmen

Ingen forventninger
I år er Oslo-jenta tilbake for denne gangen å kjempe om tittelen som Skandinavias beste danser. Men hiphopdanseren forventer ikke å komme videre bare fordi hun var med i fjor.

- Jeg har jo lært mye dansemessig, men konkurransen er hard, sier Mona som nok har nervene som sin største hindring foran auditionen som holdes på Sentrum Scene i helgen

- Superløft for dansen
Det har to år på rad gått en helnorsk utgave av den amerikanske publikumsfavoritten «So you think you can dance?», men da under navnet «Dansefeber».

I år er danseprogrammet et skandinavisk samarbeid med auditioner i Oslo, Stockholm og København.

Sterkt dommerpanel
Merete Lingjærde er det norske og kvinnelige alibiet i et dommerpanelet som ellers består av Niclas Bendixen fra Danmark og hiphopmogulen Ambra Succi fra Sverige. Hun gleder seg til å ta fatt på en ny runde av programmet som hun ser på som et superløft for dansen.

- Jeg tror samarbeidet vil skape en ekstra dimensjon og gjøre det ekstra spennende for dem som ikke har følt for å melde seg på tidligere. Slik vil nok nivået på deltakerne bli høyere.

Vil ikke favorittseire Norge
Selv om Lingjærde nok er den med størst faglig tyngde i dommerpanelet kommer vi ikke til å se noen favoritisering av de norske deltakerne fra hennes side.

- Dette er ingen landskamp. Vi er samlet opptatt av å finne den beste danseren i Skandinavia.

Må leve for dans
Hvem det til slutt er som stikker av med seieren er enda uvisst, men Lingjærde ser for seg en person som både har egenart, fantastisk teknikk og ikke minst en genuin lidenskap for dans.

- Det holder ikke å komme inn på audition med en laid-back holdning og danse noe halvbra, deltakeren må gi 210% uansett hvordan det går, sier dansedommeren.

Supermenn
Noen som virkelig hadde lagt seg i selene før helgens auditionrunde var Norges eneste adult hiphopgruppe; Team U & I fra Lørenskog med hiphopere fra 32 år og oppover.

- Vi driver breddeidrett, sier Erik Sørenby iført en blå hettegenser med supermannmerket på brystet, og et dollarmerke rundt halsen i ekte hiphopstil.

På audition med storebror
To av de fremmøtte er søskenparet Åse-Marie og Kjetil Berge. Begge er sportsdansere og skal forsøke å bli en av de 30 som går videre til feberuken ved å danse sammen.

- Jeg har lyst til å lære mest mulig og forsøke andre dansegrener, sier Åse Marie.

Dårlig vær for køståing
Mens regn og snø høljet ned om hverandre rundt den stadig voksende auditionkøen utenfor Sentrum Scene i morgentimene lørdag forsøkte de fremmøtte å holde varmen så godt de kunne.

- Man må røre litt på seg for å holde musklene varme, sier Anne-Brit Martinsen, som skal danse jazz forran dommerne.

«So you think you can dance?- Scandinavia» fortsetter med åpne auditioner i Stockholm 19-21. januar og videre til Danmark og København 26. - 28. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere