RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjon mot for tidlig jul

Sist oppdatert:
Jula starter tidligere og tidligere hvert eneste år og julesalget starter allerede tidlig i oktober. Nå aksjonerer flere tusen mot at man tjuvstarter jula.

- Julebrus og julepynt i butikkene allerede i oktober. Nei, det må vi få slutt på, sier Kari Hjorth Olsen fra Stavanger.

Torsdag stanset hun på Karl Johan i Oslo for å støtte aksjonister fra Framtiden i våre hender som krever at næringslivet i det minste kan vente til advent med juleforberedelsene.

–Julesalget starter tidligere og tidligere. Ja, ikke bare her i Oslo. Også i Stavanger starter butikkene julesalget for tidlig. Nei, det var nok bedre før. Alt var i grunnen bedre før, sier Kari Hjort Olsen til NTB.

Hun synes aksjonens opprop "Gi oss jula tilbake" lyder fornuftig, og gir kampanjen sin underskrift.

5.000 underskrifter

Det samme har drøyt 5.000 andre gjort, forteller aksjonist Klaus Stafto i Framtiden i våre hender. Han forteller at mange støtter aksjonen fordi de mener handelsstanden og kommersielle aktører misbruker jula.

–De er i ferd med å gjøre jula og juleforberedelsene om til tre måneder med knallhardt kjøpepress. Etter startskuddet med Nidars julemarsipan i september, kommer julepynten, julemagasinene, julebrusen og julebordene, sier han.

Stafto forteller at Framtiden i våre hender planlegger flere markeringer og protester mot handelsstanden de nærmeste dagene, men vil ikke røpe opplegget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere