RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilspill for de yngste

Sist oppdatert:
Det er ikke slik at markedet flommes over at gode spill for unge gutter, men her er ett.

Det finnes snart flere bilspill enn det biler i morgenrushet, så spørsmålet er hva man skal med ett til. Svaret er denne gangen er relativt enkelt: Målgruppen for dette bilspillet er unge sjåfører, helst gutter under 15.

Cars, eller Biler som filmen het på norsk, var en morsom og underholdende bilfilm hvor kjøretøyene var levende. Dette har man videreført i spillform en gang før, den gangen ga vi det terningkast fire. Oppfølgeren er stort sett mye av det samme, bare litt bedre.

Du kjører rundt i byen hvor Biler foregår, og deltar i forskjellige løp og enkelte andre minispill. I tillegg kan du samle nye hjul, deler og maling til bilen din (du spiller hovedpersonbilen), slik at du kan forandre på hvordan den ser ut. De forskjellige løpene er relativt enkle og like hverandre, men noen forskjeller er det likevel. Enkelte foregår på baner, mens andre foregår i byens gater.

Mellom hvert løp og enkelte andre ganger får du se mellomsekvenser som like gjerne kunne vært hentet fra filmen (slikt sett kan dette nesten sees på som en oppfølger til filmen i spillform). De engelske stemmene har fått norske undertekster, og alle menyene er på norsk - slik at i hvert fall de som leser godt kan få med seg det meste av spillet på en god måte.

Grafikken er god og ligner på sin animasjonsfilmkusine. Lyden kunne vært noe bedre, men stemmene fungerer godt. Problemet er at spillets få sanger spilles igjen og igjen. Det betyr at for de yngste er det perfekt (det er et eller annet med å være ung som tilsier at man må høre den samme sangen om og om igjen), mens for litt eldre kan det bli noe irriterende.

Apropos litt eldre så er ikke dette spillet noe for deg som liker realisme eller bilaction. Dette er et spill for barn, og dermed vil en voksen kanskje synes det er gøy (og det er gøy) å være med på et par løp, men man vil neppe investere dag og natt på spillet.

Likevel: Dette er en god julegave for alle med unge potensielle racersjåførere i huset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere