RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hip hop-tivoli

Nå er det bekreftet. Madcon leverer verdens muntreste hip hop.

Madcon
So Dark the Con of Man
Bonnier Amigo

Madcon-Tshawe har danset seg inn i folkets hjerter og blitt «Skal vi danse»-Tshawe. Duo og plateselskap vil naturlig nok nyte godt av den ekstra pr-en og slipper nå «So Dark the Con of Man» noen måneder før den egentlig skulle være på gaten.

Smart coverlåt
Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam har holdt på lenge nok til å være for veteraner å regne. Likevel har vi kun fått ett album fra de livlige herrene. «It’s All a Madcon» fikk imidlertid Spellemannspris, og var således et godt eksempel på at det lønner seg å gjøre seg flid. Det er derfor et lite paradoks at oppfølgeren nå blir levert i all hast.

Valget av Frankie Valli/Four Seasons-coveren «Beggin’» som første singel ut har vist seg å være et smart trekk. Det har ikke akkurat skortet på radiotid for akkurat den låten. Etter å ha vært igjennom resten av albumet en rekke ganger, er det bare å konstatere at det er plenty materiale å velge blant når neste videohit skal plukkes ut.

Det er nærliggende å tro at den lekende morolåten «Back on the Road» med Paperboys på besøk blir en av dem. Likeså «The Way We Do Thangs» med drahjelp fra Timbuktu.

Fortjent ros
«So Dark the Con of Man» har allerede rukket å få et knippe finfine anmeldelser, og det med rette. Til tross for fremskyndelsen har dette har blitt et meget habilt album, med innslag av hip hop, soul, reggae og jazz, krydret med afrikansk livsglede.

Samtidig lider utgivelsen av enkelte skjønnhetsfeil som både utgiver og artist kunne tatt seg tid til å rette opp. For eksempel at rekkefølgen på sangene er annerledes enn på omslaget. Men dette er til syvende og sist bagateller. Albumet er et trygt kjøp om du foretrekker din hip hop med glimt i øyet.

LES FLERE ANMELDELSER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere