RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mamma Mia! til Oslo

Suksessen fra Londons West End hentes nå til Oslo.

(SIDE2): «Mamma Mia!» har blitt en av de mest populære musikalene i London. Musikalen inneholder en rekke av Abbas mest kjente hiter, og forteller historien om en jente som leter etter sin far.

Nå skal musikalen settes opp på norsk. 19. mars 2009 får «Mamma Mia!» premiere på Folketeatret i hovedstaden.

Populær forestilling
Forestillingen produseres av Blixten&Co, et nyopprettet produksjonsselskap i Norge. Linn Skåber står for den norske oversettelsen av manuset, mens Ingrid Bjørnov skal oversette sangtekstene.

Etter urpremieren i 1999, har over 30 millioner mennesker verden over sett musikalen. For tiden spilles den på åtte steder. Nylig ble den svenske versjonen avsluttet etter to og et halvt år.

Neste år kommer musikalen som film med Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård i noen av rollene.

Audition til våren
Det er fremdeles ikke bestemt hvem som skal spille i den norske versjonen. Regissør, koreograf, musikalsk leder, skuespillere, dansere og sangere skal hentes inn i løpet av neste år. Til våren arrangeres en audition for å finne skuespillerne.

Folketeatret har frem til nå huset Den Norske Opera. Når operaen flytter i februar neste år, vil teatret gå gjennom en stor restaurering, før det forvandles til en ny underholdningsscene.

«Mamma Mia!» blir den første forestillingen på det nye teatret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere