RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beste slåss-spillet på markedet

Sist oppdatert:
«Virtua Fighter 5» er bra på Playstation 3 - men suverent på Xbox 360.

(Spillmagasinet): «Virtua Fighter 5» kom tidligere i år på Playstation 3. Nå har spillet endelig dukket opp på Xbox 360, og som man sier: Den som har ventet på noe godt, venter ikke forgjeves.

For godt er «Virtua Fighter 5». Det er utvilsomt det beste slåssespillet på markedet. Det er det på Playstation 3 og i hvert fall på Xbox 360.

«Virtua Fighter 5» er et av de spillene hvor du fort klarer basiskontroller, og kjemper deg etter det inn i mer avanserte slåssestiler. Hvis din venn aldri har prøvd et slikt spill før vil han eller hun garantert klare å slå eller sparke etter få sekunder, men de store kombinasjonene krever trening.

Du har forskjellige modus i spillet, en arkademodus (hvor du kjemper deg oppover og taper når du taper), en vs.-modus hvor du kan spille mot den karakteren du ønsker og en quest-modus hvor du tjener penger (og nytt i Xbox-versjonen: Starter med litt penger) gjennom turneringer og vanlig spill.

Sistnevnte gir deg også mulighet til å tilpasse utseende på din karakter. Noe som igjen betyr svært mange forskjellige versjoner av den samme fyren, eller dama.

Best på Xbox 360

Xbox 360-versjonen baserer seg på en nyere oppdatert versjon av arkadekusinen. Forskjellene er ikke veldig enkle å se, men det er ifølge Sega bedre balanse mellom karakterene og hundrevis av nye ting som klær og annet.

Det er også mange små andre forandringer, tenk på det som en oppdatering av forgjengeren. Forandringer som du først ikke merker, men som er viktige.

Se gameplayvideo fra onlinedelen i spillet:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Flere videoer fra spillet her

Hva annet? Grafikkmessig er dette en fryd. Noen ting er penere på Playstation 3, mens andre ting funker bedre på Xbox 360.

Spesielt gjelder dette effekter som snø, regn og tåke. Lyden er fortsatt svak (dubbingen har alltid vært latterlig dårlig, og kommentatorene du kan legge på dine kamper, slår du fort av).

Det beste med «Virtua Fighter 5» er likevel spillbarheten. Som sagt - dette er et spill som rocker både for nybegynnere og de som er mer avanserte. Det er logisk og avansert på samme tid.

Online

Den store forskjellen mellom versjonen på Playstation 3 og Xbox 360 er online. Her kan du spille mot andre på nett.

Greit nok, det er bare enkle kamper du kan gjennomføre (ingen turneringer eller annet), men det hele er gjort såpass enkelt og raskt at du fort vil være i kamp med DeathRoger345 fra Liechtenstein og BarbieKn00b fra Australia.

Som med alt annet online kan det noen ganger gå litt sakte, spesielt når du spiller mot folk med dårlig oppkobling til Internett. Men det er egentlig bare å tilpasse kampstilen så funker det. Det er ikke ofte dette skjer, og egentlig er onlinemodusen så bra som du kan forvente.

Så hva kan du gi det beste slåssespillet på markedet som nå også har en online modus? Hvis PS3-versjonen fortjente en femmer, ja - da er dette en sekser.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere