Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: Knut Falch / SCANPIX (SCANPIX)

Har brukt 8 mill. mot giftdumping

Reisetips med annonselenker

Santorini – en gresk idyll

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

Forretningsmannen Petter Stordalen har brukt rundt åtte millioner kroner på kampen mot dumping av forurenset slam ved Malmøykalven. Og han gir seg ikke.

- Jeg gir meg ikke nå! Det er ingen miljøsak som har gjort meg så forbannet som denne, sier Petter Stordalen til Nettavisen.

Etter det Nettavisen erfarer skal forretningsmannen så langt ha brukt omtrent åtte millioner kroner på saken.

Stordalen er velinformert om at ekkoloddataene Secora ble tvunget til å offentliggjøre viser at så mye som 90.000 kubikkmeter giftig slam kan være borte fra deponiområdet.

- Nå er jeg 100 prosent sikker på det har vært brudd på konsesjonen til dette prosjektet fra dag en, sier Stordalen.

- Forbrytelse
Han mener at Secora, Oslo Havn og Statens forurensningstilsyn har holdt tilbake viktig informasjon, siden miljøaktivistene har måttet vente ett år på å få tilgang til Secoras egne ekkoloddmålinger.

- Det er en klar obstruksjon og trenering som er gjort for å skjule en forbrytelse som pågår i Oslofjorden, sier han.

Han karakteriserer prosjektet som idioti.

- Det de gjør der ute er jo en idiotting. De graver opp slam et sted, kjører det noen hundre meter ut, dumper det og tror at slammet kommer til å bli liggende der. Dette angår en million mennesker som bor ved Oslofjorden. Miljøgiftene som spres er skadelig for generasjoner, sier Stordalen.

Stordalen sier at noen må stå til ansvar for det som har skjedd i forbindelse med Ren Oslofjord.

- Jeg vil rett og slett ikke leve i et samfunn som aksepterer at sånt som dette kan skje. Nå må politikere som Lae, Stang og Myhre på banen. De sier at de har full tillit til målesystemene sine. Mener de fortsatt at det motstanderne av dypvannsdeponiet sier bare er tull? undrer Stordalen.

- Uholdbart
For miljøbyråd Peter N. Myhres (Frp) sin del, er svaret et klart ja.

- Å bruke ekkoloddmålinger slik deponimotstanderne har gjort er uholdbart faglig sett, men det var helt ventet at de skulle komme med noe sånt. Secora fryktet at ekkoloddmålingene deres skulle brukes feil, sier Myhre til Nettavisen.

Myhre sier at han har et bystyrevedtak i saken å forholde seg til og at han har full tillit til målesystemet som er satt opp rundt deponiet.

- Det er ingenting som tyder på at det er noe i det som deponimotstanderne har kommet med nå, sier Myhre.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus