RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålende utvidelse til «Hearts of Iron II»

Sist oppdatert:
Det finnes gode strategispill, og det finnes strålende. Her er enda mer av det beste på markedet.

(Spillmagasinet): «Hearts of Iron» -spillene er sammen med «Europa Universalis» noe av det mest hardcore du kan finne av strategispill på markedet i Norge.

Her er det mikroledelse blandet med makroledelse på de fleste nivåer. Folkene bak disse spillene er svenske Paradox Interactive, og de har gitt ut en ekspansjonspakke man kun kan kjøpe på nett kalt «Armageddon».

Anbefales

Den er riktignok ikke helt ny, men vi falt så pladask for den når vi endelig hadde tid til å teste at vi ville anbefale den for våre lesere.

Hvis du ikke har prøvd «Hearts of Iron II» kan det sikkert være greit å lese denne anmeldelsen først. For deg som har vært innom dette vidunderlige strategispillet skal vi fokusere på nyhetene.

Hva er nytt?

Den store nyheten for selve spillet er at luftkrigen har blitt bedre, både til lands og til vanns. Dette var muligens den svakeste delen av spillet før, spesielt med tanke på «slag» mellom bakkestyrker og bombefly.

Det er laget et helt nytt kampsystem for luftkrig til vanns. I tillegg har man balansert luftkrigen bedre slik at hvor de er stasjonert har mer å si i tillegg til at de kjemper lenger.

Andre små nyheter er at du kan bygge landstyrker med ferdige brigader (eksempelvis et infanterikorps med antiluftskyts) samt nye utviklingsmuligheter for dine båter (det ser ut til, uten at vi har fått testet det helt godt nok, at dine gamle båter kan brukes som skrapjern ... Noe som er greit hvis du for eksempel prøver å spille Norge før andre verdenskrig).

Verdenshistorien på hodet

Bakgrunnen for navnet er de to nye scenarioene du får med på kjøpet.

Her har man snudd historien på hodet og laget «hva om?»-scenarier. Hva om unionen mellom Norge og Sverige aldri ble oppløst? Hva om kommunistene tok over i England? Hva om borgerkrigen i USA aldri ble løst? Vel, resultatet er en verden hvor de fleste er fiender med hverandre - derav navnet Armageddon.

For deg som har spilt «Hearts of Iron» en del ganger kan det noen ganger være litt lenge å vente på skikkelig kamp (å angripe en liten forsvarsløs stat i ny og ne er for eksempel helt grei tidtrøyte for en despot med lite på agendaen).

I «Armageddon» kastes du rett inn i store kamper, noe som er relativt forfriskende. De nye historiske bakgrunnene er også interessante, og gir spillet en ny dimensjon. Riktignok en fantasifull en, men faktisk basert på historiens gang.

Du synes muligens det høres litt lite ut dette? Burde det ikke være mer i en ekspansjonspakke? Vel, det er ganske mye når du tenker på at prisen er under 40 kroner.

PS! Kan kun lastes ned over nett hos gamersgate.com.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere